TheBat: Din rätt som förälder är förbrukad!

I dagens Aftonbladet så kan man läsa om 6-åringen som hittades drunknad i en pool. Något som tyvärr inträffar med jämna mellanrum runt om på våra äventyrsbad. Pojken hade tagit av sig sina "flytkuddar" när pappan inte såg och sen hoppat ner i det livliga vattnet som medför starka strömmar. Pappan befann sig ute på "ett soldäck". När man hittade 6-åringen på botten och därefter gjorde upplivningsförsök så säger pappan att han tidigare förlorat ett annat barn genom drunkning och ville nu inte förlora ytterligare en. Polisen säger att det föreligger inga misstankar om brott men att en undersökning ändå skall göras då det ändå rör sig om ett dödsfall.

Nu frågar jag mig. Var i helvete går gränsen för ett brott? Om pappan hade gett barnet en örfil så hade han begått ett brott. Hur kan denna förälder inte vara misstänkt för "vårdslöshet" eller "vållande till annans död"? Ok, man kan rent hypotetiskt och även mer konkret vara helt utan skuld när ens barn avlider på ett tragiskt sätt och man kan inte ha ögonen på dem jämnt. Men, åker man till ett äventyrsbad så är det ta mig fan en förälders skyldighet att inte för en sekund lämna sin 6-åriga son med blicken. Det finns ingen ursäkt. När detta sker en andra gång för samma förälder, eller föräldrar, och det kommer fram i bevisningen att man befunnit sig på, som i detta fall soldäck, samtidigt som barnet kan göra som det vill så har man mist all sin rätt till att vara förälder. Man har visat att man inte är i stånd av att klara av denna ansvarsfulla uppgift.

Ja, jag har barn själv och jag har varit på äventyrsbad med dom. Jag vet vad det innebär och jag vet att INGEN kan säga att det inte går att hålla uppsikt hela tiden. Det GÖR det om man bara prioriterar barnet före allt annat som t.ex. snack med andra, dricka pilsner, fika, kolla brudar, läsa, sova, sola m.m. Har du gått dit med ditt barn som inte kan simma och inte bottnar i alla pooler så är DU vållande till den död som eventuellt uppstår. Din hjärna skall anses vara utvecklad nog att förstå att barnet kommer att göra allt för att hoppa i vattnet utan sina jobbiga "flytkuddar" och vara som dom stora. Det är ett barns rätt att utforska och testa och en förälders skyldighet att sätta gränsen men fram för allt vara en bärande hand. In med fanskapet i fängelse eller låt honom jobba på bårhuset genom samhällstjänst. Det är nog en stor tjänst för kvarvarande barn.


Läs ursprungsartikel här: Aftonbladet

(Bildkälla: http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/dynamic/00693/26s08-drunkning-356_693536a.jpg)Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0