Sydländsk afton

Ikväll bjuder jag på middag. Det känns spännande och jag har stått vid spisen de senaste två timmarnna.

Det som bjuds är följande:

Glögg och pepparkakor

Avokadoskål med räkor och romröra

Grillad Haloumi, Serranoskinka,Spansk tortillas,
Bruschetta och grillade grönsaker.

Vaniljglass med varma hallon

Dryck: Beringer Zinfandel Rosé

Tror det blir bra!

(Bildkälla: Barbara A. Wood Gallery)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Katten och den heta gröten

Finns det ett osynligt språk för hur man skall bete sig när man träffar en potentiell partner? När jag tittar på t.ex. "Sex and the city" så får jag för mig att det finns olika världar. En där man bara tar för sig och en annan där man så gärna vill ta för sig men man inte tillåter sig att göra det. Vilka är anledningarna? Betyder det, om man agerar som i den första världen, att man inte vill se samma resultat som i den andra världen? Om man träffar någon och är "pang på rödbetan" betyder det att man inte är så intresserad av hur det går eller inte? Eller har det mer att göra med hur man är som individ? Finns det möjlighet att man lever i fel värld och missar en massa på grund av att man inte känner av situationen rätt?

Man kan fråga sig hur länge det får ta innan någon måste göra sitt "move" innan bäst före datumet gått ut. Kanske är det så att det potentiella just visar sig i hur länge "lekkamraten" låter det väntas. För hur det än är så ligger det fantastiska just i att man får treva sig fram , fumla lite och lyckas precis innan det är dags att gå vidare ( exempelvis vid en busshållplats eller när man kliver in i taxin) . Hur man avslutar en dejt är samtidigt början på nästa dejt med samma person. Börjar man om från början igen då, kan man kanske tycka att det är mindre attraktivt.

Är det detta som är en del av kryddorna i livet? Att äta kakan men samtidigt låta den räcka så länge som möjligt. Finns det möjlighet att man ibland inte tar nästa steg för att man är rädd att det innebär vardag igen? Är det så många tänker när man tar en ny partner ideligen. De behöver just den där känslan när ovissheten är som störst och utmaningen blir att närma sig på ett magiskt sätt. Är det inte möjligt att få denna krydda och kaka att räcka i evighet? När vi känner att det saknas är då den enda möjligheten man har att finna nya grundämnen för den kemiska reaktionen? Är det inte enklare att utmana det man redan har? Det som har visat sig fungera innan?

Som en klok man uttryckte: "När vi står där mindre tysta och Du skruvar på Dig och tänker: Kyss mig dumbom! Då är det kemi"
(Bildkällor: Kemi och Moonlight kiss)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Sammanfattar dagenLäs även andra bloggares åsikter om , , ,

Är jag osjysst när jag blir erbjuden hångel?

Igår fick jag ett sms: "Hej! Undrar om Du skulle vilja hångla lite ikväll?" (troligtvis för att jag för någon vecka sen skrev att jag hellre satte mig i soffan och hånglade än städade). Jag har dock inte fått för mig att svara eftersom jag inte riktigt vet hur jag skall svara. Måste jag svara? Är det ofint eller osjysst att inte svara när man får ett så fint erbjudande? Hur skall jag svara?
  • Tack, det var snällt att Du erbjöd dig men jag tror inte det.
  • Ja, jag vill hångla men tyvärr inte med Dig.
  • Klart jag vill hångla! Kom hit med dina läppar och när jag är nöjd så får du gå igen.
Är tystnaden i det här fallet rätt beteende? Kanske gör jag för stor sak av det hela och hade jag svarat enligt alternativ 1 så hade jag nog gjort rätt. Är anledningen till att jag skriver det här inlägget att jag är så fruktansvärt sugen på närhet att jag måste få utlopp av vetskapen att möjligheten fanns där?

Visst vill jag hångla ( läs kyssas ) men mina läppar fungerar bäst i en passionerad känsla som får min kropp, själ och mitt hjärta att glömma både tid och rum. Är det (o)manligt? (läs gärna artikel nedan)

(Bildkälla: Dåligt hångel tar död på relationen, Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Får INTE missa Dansbandskampen


Höll nästan på att glömma mitt favoritprogram "Dansbandskampen". Hur skall någonsin brasiliansk samba och karneval kunna komma i närheten av denna genuina svenska färgsprakande och gungande kultur?

Får inte missa det..
får inte...

(Bildkällor: 1 & 2)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Hur ljuger man för sig själv?

Jag har under de senaste dagarna varit inblandad i diskussioner som handlar om att "ljuga för sig själv". Min ståndpunkt i denna fråga är att det INTE GÅR att ljuga för sig själv. Att ljuga är att inte tala sanning. Man kan framgångsrikt ljuga för en annan människa då denne inte känner till sanningen. Men att ljuga för någon som känner till sanningen kan vi väl enas om är mindre framgångsrikt.

Om man inte känner till sanningen kan man inte heller ljuga. Ljuga bygger enbart på att man känner till sanningen och i de fall man ljuger så väljer man att inte tala sanning. För att ljuga för sig själv innebär detta att man är medveten om sanningen. I så fall är det för mig snarare så, att man har två val att välja mellan, det som är sanning och det som är ljug. Man kan välja att gå efter det som är ljug men då är detta ett val och inte att ljuga eftersom man känner till det som är sanning likväl det som är ljug.

Exempel:
Man säger till A: "Nej, han har inte varit här idag" Detta går alldeles utmärkt att ljuga om, eftersom A kanske inte känner till sanningen. Men om man säger till sig själv: "Nej, han har inte varit här idag" så känner man till om "han" har varit här eller inte. Det går inte att framgångsrikt ljuga för sig själv om detta. Skulle man ändå anse att "han" inte varit här idag så är det snarare en fråga om minnesförlust eller en form av bortträngning. Är bortträngning synonymt med att ljuga?

Man skulle kunna argumentera för att det går att ljuga för sig själv men är inte detta i själva verket ett misstag som mer handlar om att man i stället inte känner till eller vill inse sanningen? Finns det då andra sätt "att ljuga" utan att tala osanning? Är ljug inte enbart förknippat med sant eller falskt? Finns det synonymer till ordet "ljug" som är av annan innebörd?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lite fredagsmys

Tommy Cooper är för mig en av de roligaste och mest underhållande människor som funnits. Mimik, närvaro och fummel när det är som best. Håll till godo!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Förbannade TV-reklam

Det är ingen hejd på hur man lanserar TV program nu. Min dotter kom och frågade mig;

- Pappa, vad är anonera?
- Vaddå?

- Vad är anonera? Dom sa det på tv nyss.
- Det skall inte du veta, sa jag (och förstod hur dumt det lät samtidigt som jag sa det)
- Jo, man pappa, vad är det?

Suck!

- Det heter inte anonera utan onanera. Det är när man pillar på sig själv, sa jag helt opedagogiskt.
- Ohhh, gör man det på jobb?
- Vad tror Du? replikerade jag.
- Jo, det tror jag nog, sa hon med ett flin.

Hon gick in på sitt rum och jag lutade mig tillbaka och började fundera. Hmm..

Hon erkände sen att hon hört ordet förut. Det är såna de är de små slynglarna. De skall bara sätta oss på pottkanten och gotta sig i när vi skruvar på oss och får problem med att förklara "pinsamma" saker.

(Bildkälla: Kanal 5, Sanningens ögonblick)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Livets hårda skola

Idag när jag satt i soffan (vilade med huvudet mot kudden) satt min dotter vid datorn och chattade på MSN. Plötsligt hör jag henne ta telefonen, rusar in på rummet, stänger dörren och ringer någon. Jag hör hur hon börjar gråta och jag kommer snabbt upp på fötter. Men jag avvaktar och när hon lagt på luren så knackar jag på dörren och när jag kommer in i rummet ser jag att hon sitter där mitt på golvet med luren i handen och tårar på kinderna.

- Vad är det, B?
- Inget, svarar hon.
- Jo, det är det, det ser jag.
- Nää..
- Berätta nu är du snäll.
- Nej, inget jag tänkte bara på mamma.


För er som inte känner till det så gick hennes mamma bort för två år sen. Men jag förstod att detta inte var bakgrunden. Men jag insåg just då att det var en ursäkt som tål att funderas på framöver. Kommer hon inte att tillåta sig vara ledsen och de gånger som det händer så skyller hon på saknaden av sin mamma.

- Nej, B, jag tror inte att det är bakgrunden.
- Men jag pratade med L och så tänkte jag på mamma.


Jag gav mig inte utan sa att jag ville att hon skulle berätta vad det egentligen var.

- Jag skulle vara med S och så ringde L och frågade om hon fick vara med oss men det ville inte S. Men S ville inte att L skulle få veta att S inte ville vara med L, så hon sa att jag skulle hitta på något. När jag inte visste vad jag skulle säga så säger L i telefonen att hon hört allt vad vi sagt.

- Oj, då, svarade jag. det var ju inte så snällt gjort. Vad säger L nu då?
- Nej, hon sa att det inte var så farligt.
- Det var ju snällt för jag tror nog att jag skulle ha blivit lite ledsen om jag hade hört ett sådant samtal. Om någon har krav som de som S hade så tycker jag att hon får framföra dem själv. Man skall inte manipulera andra människor för att få sin vilja igenom.
- Nej, jag förstår det juh. Men jag visste inte vad jag skulle göra.

Vid middagsbordet senare frågade jag vad hon hade lärt sig idag. Tror nog att hon fick sig en kurs i vänskapligt beteende och jag ser det som vardagslivets "hårda skola". Gör misstag men lär dig utav dem. Men det här att hon tar till sorgen till sin mamma och använder det som en täckmantel är en svårare nöt. Den tål att tänkas på.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ser ingen annan utväg

Nu ser jag ingen annan utväg längre. Hur skall man som student klara av en värld full av andra möjligheter än just det man för stunden bör sätta sig in i? Vad innebär "mellan fyra väggar"? "Jag har suttit instängd mellan fyra väggar"? Mellan dessa fyra väggar finns internet, msn, bloggen, kylskåpet, disken, tvätten, sängen, tv:n, dvd, bokhyllan, och en okoncentrerad hjärna. Inte blir det lättare av att det handlar om värdeteori, Bergström och en föreläsare som, i stället för att reda ut alla begrepp i kurslitteraturen, lindar in det hela i ofattbart mambo jambo. Jag ser ett stort misslyckande antågande och därför finner jag ingen annan utväg. Jag klarar inte av all frestelser mer.

Jag tar den förbannade boken med mig och hoppar i badet. Där blir vi ett, ensamma i ångorna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gunga med mig

Hittade av en slump en ny bekantskap. Egentligen sökte jag efter en låt som heter "Put Your Hand in MIne" med samma artist, Rusty Zinn men den fanns inte på YouTube. Därför fick det bli denna. Trad. låt med skönt reggae sound.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Klassresa till London (1)

När jag var nere i Helsingborg i augusti på klassträffen (klass 9F, Elinebergsskolan, Helsingborg, 1978) så kom vi överens om att vi skulle undersöka om vi kunde återuppleva den klassresa vi gjorde till London 1978. Ja, inte uppleva just den resan igen utan mer rida på minnena och försöka ta den ett steg längre.

Sagt och gjort. Vi var två killar i klassen som tog på oss att undersöka möjligheterna och intresset. Nu sitter vi här med 16 anmälda och planeringen är i full gång. Vi har satt en budget på 2500-3000 kr för resa, hotell och avgifter. Vi skall resa den 23 april från Köpenhamn och tillbaka den 26:e.

De första undersökningarna har gett oss offerter på 3400-3500 kr så det är bara att jobba vidare. Vi vill försöka hitta ett hotell så centralt som möjligt men ändå försöka hålla oss till någorlunda standard. Vad som även är av vikt är möjligheten till avbokning för de som eventuellt blir sjuka eller av liknande orsak måste hoppa av. Billiga resor, t.ex. Sterling har ju visat sig helt vansinniga om man måste hoppa av då man förlorar hela pengen.

Så har ni några idéer om vår resa så får ni gärna ge tips. Inläggen om klassresan fungerar även som information för de som skall följa med. Ny information kommer via kommentarerna.

(Bildkälla: Resekoll.se)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Utmanar ödet

Ikväll, när barnet helt plötsligt har valt att övernatta hos kamrat, så tar jag chansen. Igår spelade jag in "Secret Window" med Johnny Depp. En story som tilltalar mig och troligtvis innehåller liknande av det som är tänkt att ligga som grund för min kommande bok. För övrigt är mannen Depp en skön skådespelare som alltid har sin alldeles egna syn på sina karaktärer.

(Bildkälla: Shoolery Design)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Barn får för sig så mycket

Min dotter kom precis hem och som vanligt frågade hon vad det blev till middag.

- Grodor! svarade jag glatt.
Hon tittar på på mig.
- Du skojar, säger hon.
- Nej då, det är en riktig delikatess. Du skall få se, säger jag käckt.
- Du menar såna där som hoppar, frågar hon.
- Ja.
- Såna där gröna äckliga!
- Ja, men det märker man inte när man tillagat dom, försöker jag övertala henne med.
- Jag vill inte ha grodor till middag!
- Men du har ju aldrig smakat!
- Spelar ingen roll. Jag tänker inte äta grodor. Du får äta det så tar jag en macka och fil!
Sen vänder hon på klacken och går in i köket. jag hör hur skåpsluckor börjar öppnas och kylen hermetiskt undersökas. Sen kommer hon tillbaka.
- Jag hittade inga grodor. Kan du vara snäll att börja med maten nu!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vem skall jag välja?

Jag har fått ett problem inför kvällen. Två filmer som båda på sitt sätt är helt fantastiska. Den ena ger den så vackra kärlekshistorien liksom den andra men med ett fantastiskt budskap till alla som gillar att trampa på andra för att må bra själv. Jag kommer att gråta åt vilken jag än väljer och det är tur (läs för jävligt) att ingen får se det (läs torka tårarna och tycka att jag är gullig).

Den helstekta entrecoten står i ugnen, nån timme kvar. Till det, hemgjorda klyftpotatisar och bernaisesås. Mums! Lite rosevin, Beringer Zinfandel som definitivt ligger i kylen. Kvällen blir nog ok trots allt.

Shakespeare in love
Tid: 21:00 - 23:30 på Kanal 9
Amerikansk romantisk dramakomedi från 1998. Den unge Shakespeare är pank och lider av idétorka. Han träffar sin idealkvinna, Viola de Lesseps, och inspireras att skriva en av sina mest berömda pjäser. Men det visar sig att Viola är bortlovad och att själva Drottningen väntar sig att hon ska gifta sig med en lord.

The Wedding Crashers Tid: 21:30 - 23:33 på SVT1
Amerikansk romantisk komedi från 2005. Om de eviga ungkarlarna John och Jeremy. De tycker de kommit på det perfekta sättet att få tjejer när de plankar in på bröllopsfester. Förutom gratis mat och dryck finns där massor av giftaslystna kvinnor som de sedan överger när natten är slut. Men en dag träffar John på sin jämlike Claire och blir kär. I rollerna: Owen Wilson, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Ellen Albertini Dow, Jennifer Aiden. Regi: David Dobkin.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Så kom känslan, den bara slog till

Det går inte att värja sig. Plötsligt infinner den sig och det är bara att följa med. Känslan av att det saknas något. Ikväll är det så och jag fäller en tår....Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Vad innebär "upprättelse"?

När man studerar värdefilosofi så lär man sig att inom detta så finns det bland andra två delområden som kallas normativ värdefilosofi och värdeteori. Gränsdragningen är för många hårfin och för andra grövre. Men man kan för en oinsatt säga att den normativa värdefilosofin talar om moraliska utgångspunkter " det är orätt att ...för...att". Värdeteorin tar upp just ordet "orätt" och ger detta ord ett värde, en mening så att de som samtalar eller kommunicerar med varandra menar samma sak.

Den stora tvistefrågan är om man kan mäta värderingar och hur detta skall ske i så fall. Kan man sätta en definition på dessa värdeomdömen och värdesatser? Om jag säger att något är "gott" säger jag då t.ex. något som är sant eller falskt? Eller finns det ingen värdering i ordet? Representerar det bara vad jag känner eller vad flera andra känner och är det därför rätt det jag säger? Frågor som man ställt varandra under århundrade och ännu inte "löst".

Problemet i denna diskussion förstår man när man läser dagens löpsedlar. "Max och Saga har fått upprättelse". De flesta vet att det handlar om "Arbogamorden" och tyskan som nu fått livstidsdom. Det jag direkt funderar på vad "upprättelse" menas med i det här fallet. Hur skall man värdera mammans uttalande att de har fått upprättelse?

Är ordet upprättelse ett värdeomdöme? Är det någons värdering om en situation? Är det möjligt att man i det här fallet vet vad som menas med att "någon har fått upprättelse"? Jag tänkte att det var en "tidningsfloskel" men så ser jag i texten att mamman uttrycker sig; "Max och Saga har verkligen fått upprättelse". Min fråga är; Vad hade barnen gjort för fel och därför behövde upprättelse? Vad betyder denna upprättelse när de fortfarande är döda?

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

Ikväll kommer den utlovade recensionen

Ikväll skall jag ta mig tid att skriva recensionen över "Svek" av Karin Alvtegen som jag nyligen avslutade. Den ger upphov till både ris och ros men gav mig definitivt sköna lästimmar.

Efter den har jag övergått till "kärlek@första.träffen" av Jane Moore. Lite annorlunda och mer i stil med mina favoritromaner av Tony Parsons; "Mannen och pojken", "Min tjej och jag".Hur kommer det sig att.....

..det blir bara mera skräp och större oordning när man städar? Just nu får jag för mig att jag enbart byter ut allt skräp mot annat skräp och flyttar runt det på nya platser i lägenheten. Men, dotterns rum är nu i alla fall beboligt, vardagsrummet hyfsat. Just nu är det kaos här i hallen och köket.

Behöver hjälp med organisationen och planeringen eller är det bara ett resultat av att jag inte har annat att göra? Tänk om man bara kunde strunta i allt och hångla lite i stället.

(Bildkälla: Konstbolaget.se)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vikingspioner från Birka

Det är ganska roligt att lägga märke till vilka som har varit inne och tittat på mitt förra inlägg om kryssningen. Bland annat surfare med domännamnet birkacruises.com. Sökorden är "Silja Galaxy bloggar" och jag tolkar det som om man håller koll på konkurrenterna. När det gäller Birka Cruises borde man gå in i prislistorna för att kolla konkurrenterna. När jag sökte vår resa fann jag dem avsevärt dyrare än Viking och något dyrare än Silja.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Låt mig presentera: Blogg nr 2.

Visste ni om att jag har en blogg till? Skriver inte mycket där utan minns bara, i stort sett genom historisk musik. Titta gärna in ( om Du har åldern inne dvs. :)Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Nää, ikväll blir det ryggläge!

Idag tänker jag inte göra ett skit!! Skall bara ligga i nya soffan och lata mig. Skulle behöva lite massage dock. Fast då blir man väl anklagad för mansgris. Suck!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Globen får celebert besök. Av oss.

I morgon är det dax för mig och dottern att bege oss till Globen för att titta på High School Musical on Ice. Visserligen står det mig upp i halsen just nu men det går inte att ta miste på glädjen och spänningen som råder hos den kortare familjemedlemmen. En utflykt är aldrig fel och att få visa henne Globen inspirerar. Hennes glädje får bli min glädje :)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Vilken människa vill Du vara?

Idag har jag konfronterats med ett dilemma för singlar som kan bemötas genom att fråga sig själv:

Vilken människa vill DU vara?

Den man säger: "Fantastisk människa! Är ju inte direkt ful heller" om, eller "Jisses, vilken pudding! Undrar om han/hon kan prata oxå?".

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Men vem tittar ut?

I morse när jag och min dotter skulle äta frukost innan det var dags för hennes skola så fick vi en liten märklig bild. Ägget hade sprucket under kokningen och den efterföljande formen gav mig och min dotter helt olika associationer. Själv tyckte jag det påminde om nån Kalimero liknande figur som tittade ut. Kanske nån form av "Linus på linjen". Min dotter tyckte att det liknade nåt helt annat. Men så är hon väl i den åldern nu.


Ni får även en bild på min favorithylla i köket. Från vänster en flaska Captain Morgan, Tia Maria, två flaskor rött, Linfröolja (mycket omega), Jordnötsolja (för woken), olivolja. Framför färsk basilika, vitlök i olja och chili, råsocker och kanelströare (för latten) två kärl en med mandlar och en med valnötter (för frukostfilen) bakom skymtar en rödlök.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tapetkriget, del 4-165

Asså, jag säger bara en sak. Vad är det för en idiot som får för sig att tapetsera helt själv? Det är ju, kanske inte dömt att misslyckas, men långt ifrån smart. På en rulle går det fyra tapetvåder. Man skär till dem lägger dom på varandra omlott (så att man inte sölar ner bordet i onödan) och så smetar man klister på dom. Man viker ihop dem för att sen rulla ihop de klistrade våderna och så skall de ligga i fem minuter. När man är på den tredje ungefär så är det dags att sätta upp den första. Hade man varit två så hade detta jobb inte varit något problem. En hade tapetserat och den andre hade fortsatt skära våder och klistra.

Nu blir det ju lite annorlunda när man är själv. Hur? får ni tänka ut själva. Det går inte fort och är TRÅKIGT (för att man vet att det kunde varit smidigare). Men man kan ju inte skriva "Jag vill att du skall hjälpa mig med tapeterna" i kontaktannonserna, så det får gå ändå.

Nu är det i alla fall färdigt! Okej, till 80% är det färdigt. Väggen som går mot balkongen mellan vardagsrum och kök skall ju få en fototapet och den har jag inte köpt ännu. Har inte riktigt bestämt mig för vad det skall vara för motiv. Nu återstår lite städning innan jag skall kasta mig i fulsoffan med en kopp kaffe (jag ställer kaffet på bordet innan jag kastar mig i soffan).

Tyvärr blir bilderna lite tråkiga nu när det är mörkt ute. Blixten gör att färgerna inte återges rätt. Det blev jättefint och som tur var så tyckte dottern det också. Hon kom hem, tittade och sa; Vad duktig du är pappa! *Tjholahopp tjolahej tjolahoppsan sa" .

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tapetkriget, del 3

Ett gott dagsverk även om tidsschemat sprack. Klar med spackling och det skall putsas lite. Men jag lägger ner arbetet för idag. Behöver bryta strömmen i rummet för att plocka ner eldosor och strömbrytare och när jag tittar ut så förstår jag att det blir svårt att jobba om jag gör det nu. Så det får bli lite mat och en film, (korkad jag är!! Kom precis på en väsentlig sak; DVD:n är ju bortkopplad och i ett annat rum).

Jaha, då får det väl bli boken då :)Det här gick ju som smort, tapetkriget del 2

Första delen avklarad. Det var ju inte så bökigt. Dotterns våningssäng är nedplockad och min gamla är på plats i hennes rum. Vilka ytor det blev i vardagsrummet. För er som inte förstått så bor vi i en tvåa. På tisdag kommer en ny soffa som samtidgt är en bäddsoffa (IKEAS Månstad, beige) Jo, vi står i kö för större lägenhet men det låter vänta på sig.


Så länge dottern går kvar i samma skola så finns det ingen anledning att flytta. Däremot när hon slutar sexan och börjar ny skola i sjuan är det tänkt att vi skall röra på oss.
Som ni ser så fanns det ett stort behov att följa med världsutvecklingen och bli lite modernare hemma. Inga drastiska förändringar utan bara skapa lite mer värme, lite mer personlighet i lägenheten. Det blir visserligen bortkastade pengar, hyreslägenhet, men det är inga stora summor det rör sig om och det är ändå våra liv och vår vardag vi talar om.
Nu skall jag fortsätta plocka ner från väggar, börja slipa ner gamla tapetkanter, ta bort gammal lös tapet, putsa hål och spackla över. Kanske inte i den ordningen, man vill ju spackla allt som skall spacklas samtidgt så det torkar därefter.

Ni som är skarpsynta ( inte blinda) ser att soffan är av det mer patetiska slaget. Då kan jag tala om att den är lika värdelös att sitta i som ful. Men den har gått i "arv" och nu skall den äntligen ut. Brudkistan på bilden är inte min och hoppas att även den åker ut (hämtas av ägaren)

Något som gör att jag har lite svårt att fokusera på arbetet är att jag börjat läsa "Svek" av Karin Alvtegen. När jag väl börjat läsa den har jag väldigt svårt att slita mig från den. Tror jag skriver en speciell recension av den när jag är färdig. Jag kan dock varmt rekommendera den till alla.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Vilken underbar idé!

Fick just en alldeles utomordentlig idé. Hur tusan skall jag lösa det här? Hur går man till väga? Idéen är briljant och troligtvis en storsäljare. Tänka..tänka...

Vänta, vad är det här? Undrar om...


IDERESAN
(
såg nu att det var försent..jagar vidare..)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Är jag "man" att fixa detta?

Jaha, då var tapeterna inhandlade (sex st till vardagsrummet och tre till hallen), likaså alla redskap (tror jag). Sitter nu här och stirrar, funderar, får panik och inser vad jag gett mig in på. Alla möbler skall flyttas, väggarna rensas, spacklas, möblerna flyttas igen, proceduren göras om och så vidare.

Tror jag börjar med att ringa dotterns mormor och fråga om hon kan vara där hela helgen. Får nog använda hennes rum till avlastningsplats. Det är redan planerat att hon skall vara där i morgon (hon har sina speciella dagar då hon vill vara hos mormor för mormor har Disney Channel.

På tisdag kommer nya soffan och då skall den gamla vara ute, likaså dotterns våningssäng och min gamla 120 cm flyttats in till henne. Tur man har vältrimmade muskler (läs god vilja och inget val). Fick inte tag i någon häftpistol till stolarna så det blir att ta en tur till stan i morgon förmiddag.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Oh, those LithuaniansLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Har män ägglossning?

Om det finns någon motsvarighet till kvinnans ägglossning hos män, så är det det jag har denna morgon. Det känns i hela kroppen. Vet inte riktigt vad jag skall göra åt saken men jag kanske skall göra som kvinnorna: Åka till IKEA.

Det är ju dags för renovering. Tapet med färgen "Latte brun", mönstrad fondvägg på väg(g)en mot balkongen (bra ljus), hallen blir "Latte beige". Stolsdynorna i köket skall få nytt tyg. Köpte ett mönstrat tyg i förrgår. Men det behövs en häftpistol. Först har jag dock tvättid mellan 10-13.

Förhoppningsvis försvinn......glöms morgonens besvär bort :)

Berättade jag att det var föräldrarmöte igår? Jodå, det bestämdes att klassen skulle ha Halloweendisco. Jag anmälde mig direkt att hjälpa till. Groovie!! I vår skall klassen till Stockholm för att först besöka medeltidsmuseet och därefter åka ut till Djurgården och Gröna Lund. Oj, vad de ser fram mot det här. Jag med! Nya klassföräldrar "valdes". Vi har gått efter klasslistan och nu var det dags för de fem sista. Att välja klassföräldrar bidrar bara till att en del blir det ofta och andra aldrig. Det här har funkat bra.

(Bildkälla: Här)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Hur länge är tidsgränsen för ett toabesök?

Idag upplevde jag något helt knäppt och det för andra gången på kort tid. En fråga; Hur många utav er är det som sitter och viftar på toaletten? Eller inte ens viftar.

När jag var med dottern hos tandläkaren så passade jag på att gå på toaletten när hon var inne för behandling. Så sitter man där, har inte speciellt bråttom och så vips! så SLÄCKS lyset där inne. Nu hade jag upplevt detta en gång tidigare för någon månad sen och blev inte lika överraskad.

Däremot förra gången, när det var första gången som jag blev DRABBAD, så fick jag lite mer panik. Då var det en äldre toalett och när mörkret helt plötsligt infann sig så fatta jag ingenting. Rörde på mig och inget hände. Jag började fundera på hur det här skulle lösa sig. Ni kan ju själv tänka er när ni skall memorera något i mörker som ni inte hunnit lägga märke till innan. Så jag började röra lite mer på mig. Inget hände. Då svor jag och så börajde jag vifta med armarna som en galning där inne och då kom lyset tillbaka.

Jag förstår att meningen är att spara ström. Men man kan väl göra det när ingen är där inne. Eller så kan man sätta timern på mer än några minuter. Det är faktiskt ganska skräckfyllt där inne på en kolsvart toalett när man sitter med byxorna vid anklarna och inte har koll på situationen. Skärpning!

(Bildkälla: Här)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

En del (av) om mig

Jag var inne hos en annan bloggare och det var en sån där kväll när jag läste allt, hela bloggen, skapade mig en bättre uppfattning om personens liv och person. Det var då jag såg den och jag tog mig friheten att kopiera och presentera här (fast med mina uppgifter) Håll till godo!

Har du...

Förnekat förintelsen? Nej.
Följt Skilda världar? Såg nåt avsnitt.
Sagt nej till ett samlag? Ja (fast inte alltid varit överrens med mig själv)
Snott någons mobiltelefon? Nej.
Varit medvetslös? Nej.
Gjort nåt riktigt dumt? Självklart!
Gjort nåt du verkligen ångrar? Ännu mera självklart.
Blivit full på ett släktkalas? Släkt? Har ju ingen men nej.
Varit full i skolan? Nej
Blivit portad från en krog? Nej, vet du vad
Varit full på julafton? Bara som tomte
Varit nykter på nyårsafton när du var över 15 år? Oftast, (nyårsafton slutar 24.00, va?)
Slagit sönder en tv? Nej, men det är nära nu.
Önskat att du var det motsatta könet? Aldrig. Även om jag har gått i kvinnokläder :)
Fått barn? Nej, jag var med och gjorde mina.
Åkt ambulans? Ja, en gång. Trodde jag skulle dö (inte av åkturen utan allergin)
Gjort nåt riktigt olagligt? Oj, hur hemligt är det här då? Körde bil innan jag fått körkort
Fått din mamma att gråta? Hann inte :(
Blivit polisanmäld? Nej
Slagit ner någon? Jag? För feg för det
Slagit någon blodig? Jo, tjena.
Skämts över dina föräldrar? Den manliga sidan nästan hela livet :(
Skämts över din bästa kompis? Har flyttat alldeles för mycket för att ha en bästa kompis
Ätit från en papperskorg? Inte än.
-----------------------------------------------------------------------------------
Senaste person som...

Såg dig gråta: Min dotter (film)
Fick dig att gråta: Renee Zellweger & Russel Crowe (”Cinderella man” i förrgår)
Du delade en drink med: Arbetskamrat
Du gick på bio med: Min dotter
Du gick på stan med: Min dotter
Skällde på dig: Före detta flickvän (hon var lite ledsen)
Skickade ett e-mail till dig: Universitetet
-----------------------------------------------------------------------------------
Har du någonsin...

Sagt "Jag Älskar Dig" och menat det: Självklart, varför ska man säga det om man inte menar det? (behöll den)
Bråkat med ditt husdjur: Ja, förra hamstern fick cancer och bet mig i fingret, Då sa jag vad jag tyckte.
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Nej, däremot tvärtom (Hm..) ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Varit i...

Usa: Ja
Norge: Ja
Finland: Ja.
Kina: Nej.
Tyskland: Ja.
Kanada: Nej
Österrike: Ja.
Spanien: Ja.
Afrika: Nej.
..............................................................................................
Extra stuff...

Tar du droger: Nej.
Dricker du: Ja det måste man ju. Alkohol väldigt sällan.
Vem är din bästa vän/-ner: Har inte förstått det? Kan ni tala om det?
Vad är du mest rädd för: Utan egoism? Att min dotter skall bli helt utan förälder. Men självklart att det skall hända barnen nåt.
Vilka kläder sover du i: Nalletröja (sluta skratta) när jag är själv och kallt, annars som det önskas.
Vart vill du gifta dig: Utomhus, på gröna ängar, med vita blommor och kvittrande fåglar.
Vem hatar du verkligen: Mig själv när jag inte får tummen ur ändan.
Varit kär: Alldeles för ofta
Kör du bil: Ja men äger ingen
Har du ett jobb: Ja men studerar mesta tiden.
Gillar du att ha folk omkring dig: Oftast men älskar ensamma stunder.
Är du ett hälsofreak: Delvis. När det gäller vad vi äter.
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på: Minns inte. Fast jag blir ju oftast kär när jag ser en film :(
Är du ensam nu: Ja, jag är ju det
Låt som fastnar i ditt huvud ofta: ”Fiskarna simmar i havet…”
Vill du gifta dig: Med rätt förutsättningar så JA? Men vet att det troligtvis inte blir av. Det är ok.
Vill du ha barn: Är det nån som vill ge bort? Jag är nöjd, tack!
...............................................................................................
Favorit...

Rum i huset: Köket
Typ av musik: Motown, R&B, Reggae, Gregorian, Piano, Dance
Parfym: Joop
Månad: Maj är en skön tid
Sten: Vaddå? Broman? Sax, påse?
...................................................................................................
De senaste 48 timmarna, har du...

Gråtit: Ja! sa ju det innan.
Köpt någonting: Mat. En kokbok, schampo och balsam till min dotter.
Varit sjuk: Bara kelsjuk
Sjungit: Visst. "Fiskarna siiiimmar i haaaavet..."
Velat säga till några att du älskar dem: Det gjorde jag senast när hon somnade.
Saknat någon: Ja det finns några
Kramat någon: Ja
...........................................................................................
Senaste...

Låt du hörde: Nightwish – ”Angels fall first” (min blogg)
Film du såg: Nån film igår med Jack Nicholson
Drink du köpte: Drambuie med is
Sak du stal: Den här listan :)
Mat du åt: Hemgjord Ravioli
Gången du åt en 7-Eleven korv: Va, finns den butiken kvar? Minns inte.
Festivaler i sommar? Inga
Frisyr? Vad skall vi kalla den? ”Brad Pitt look” ”Clooney short”
Fulaste kändisen? Tänker inte så.
Snyggaste kändisen? Oj! Är det meningen att jag skall säga en kvinna? Angelina..nej, Aniston? Kanske. Blev ju kär i Zellweger igår. Äsch! Vill uppleva för att svara.
Vad vill du bli? Jag vill skriva min bok och sen en till och en till..
Planer för idag? Åka till stan med dotter. Hämta fotofilm, hon skall till tandis, fika.
Favoritdjur? Människan
Favoritperson/er? Finns en del som betyder mer än andra
Favoritporr? Va? Jo, förresten! När jag var 14 var ”Hemsöborna”, nej, Fäbodarna…”Fäbojäntan” populär. Det är min favorit. Hon sjöng så fint.
..........................................................................................
Har du:

Digitalkamera? Ja, en skitdålig en.
Telefon på rummet? Den är väl där jag lägger den.
Husdjur? Hamster (fast den är ju inte min)
Bra kompisar? Jo, det finns ett par
Tar du receptbelagda mediciner? Nej
Favoritfika? Efter humör. Espresso eller soyalatte.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

RSS 2.0