Hemgjord Ravioli och kanelbullar

Nu skall det bakas kanelbullar och göras hemgjord Ravioli. Dinkelmjöl ( i stället för durum) är grunden och pastaklumpen ligger just nu på kylning. Under tiden sätter jag degen för bullarna.
REGEL NR 1: Gå INTE och blogga när du satt mjölken på värmning!! Suck!

HÄNDELSE 2:
Dottern hjälpte mig med att gå till affären. Hon skulle köpa basilika och parmaskinka till fyllningen av Raviolin. Det fanns ingen basilika och ingen parmaskinka. - Jag tog prickig korv i stället, sa hon och räckte över påsen.

REFLEKTION: Man skall INTE bestämma sig för att göra hemgjord Ravioli och baka bullar på en och samma eftermiddag. Speciellt inte när man inte har en aning om vad man sysslar med. Bullarna blev goda, Raviolin också men en del sprack och de fick nog koka för kort stund. Nu vet jag i alla fall en sak som jag måste inhandla. En sån där skärare med ett vågtandat hjul som delar på Raviolibitarna.

Bullarna blev som sagt fina. Ja, just det. Egen design!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Jag erbjuder en ängel

Ibland känns det så tröstlöst. Man sitter där och det enda man vill är att sträcka ut en hjälpande och förstående hand. Man vill så gärna erbjuda en axel en famn att samla nytt mod i. Det finns en önskan att likt Gudomligt ingripande undsätta och skapa leende. Men man är "bara"människa och medlen är små.

Men det finns andra möjligheter. Änglar! Tiden och historien har gjort att människan slutat tro på dessa hjälpande sändebud. Man har missbedömt dem när de inte kommit till undsättning och tragedierna har blivit ett faktum. Vad man inte vet är att de inte kommer självmant. Man måste tro på dem och kalla på dem.

Tack vare den "kosmiska lagen" är de förhindrade att ingripa om vi inte ber om det. Därför har de många gånger bevittnat tragedier och sorgliga utgångar. Men änglarna är Guds sändebud och besitter både visdom och kunskap. Det finns miljoner änglar överallt och precis som människan är de unika, ingen är någon annan lik.

 • "HUR KAN ÄNGLARNA HJÄLPA OSS? ÄNGLARNAS ROLL ÄR ATT BESKYDDA OSS, VÄGLEDA OSS, TRÖSTA OSS, UNDERVISA OSS, SÅ ATT VI KAN FULLFÖLJA VÅR GUDOMLIGA PLAN. ÄNGLARNA KAN SKAPA ETT BESKYDD AV LJUS RUNT OSS, SOM KAN SKYDDA OSS MOT ALLA SLAGS FAROR, SJUKDOMAR, OHÄLSA OCH OLYCKOR. DE ÄR MYCKET KRAFTFULLA, OCH EFTERSOM DE INTE ÄR BEGRÄNSADE AV TID OCH RUM, KAN DE MANIFESTERA SIG PÅ MÅNGA PLATSER SAMTIDIGT. DERAS STÖRSTA ÖNSKAN ÄR ATT VARA VÅRA VÄNNER, OCH DE ÄLSKAR OSS MED ALL DEN INTENSITET SOM FINNS I DERAS GUDOMLIGA NATUR" (Stareye Witch, Angels, se källa, felstavning dock åtgärdad i citat)

Till Dig (vem du än är och var du än finns) i stunder av svåra beslut, besked, sorg eller avsaknaden av mänsklig kärlek!

(Bildkälla och referens: Stareye Witch, Angels)Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inför kvällens premiär av "Färjan"

Hur är det möjligt? Alla förhandsrapporter säger att det finns oroliga resenärer som inte vill att deras troligtvis planerade "snedsteg" inte skall visas i tv. Jag undrar hur det är möjligt för ett tv program att visa bilder på människor utan tillstånd? Jag kan tänka mig att man kringgått detta genom att i "finstil" tala om för resenärerna när de köpte biljetterna att det var inspelning på gång. Är det så att man informerat resenärerna i stor stil att kryssningarna skall filmas så förstår jag inte vad man upprör sig över. Den egna idiotin kanske. En tjej jag pratade med i lördags hade kryssat och berättade om kameror på toaletterna. Hon såg dem men trodde inte att de användes. Vi får väl se.

För övrigt tror jag att alla insändarbrev och telefonsamtal till produktionskanalen är en enda stor PR-kampanj. Något som jag dock måste hylla. Något mer kraftullt psykologiskt och beroendeframkallande finns inte än möjligeheterna att få se människor som gör bort sig, knullar runt och fördärvar sina liv. När det gäller handlingen så anser jag att har man gjort valet att inte vara trogen så kan man gott stå för det. Men det intressanta är dock att det finns en moral även för dem som väljer att inte göra väsen av det i tron att det stärker förhållandet. Utilitarismen anser t.ex att det är rätt att döda (vilket kan jämställas med att vara otrogen) om det sker i smyg och aldrig upptäcks. Det skall dock tilläggas att utilitaristerna anser att mord i lag skall förbjudas och straffas. Men man anser alltså att det kan vara berättigat om det har "goda konsekvenser" på det hela taget. Med andra ord, kan man rädda sitt äktenskap genom att vara otrogen så är det fritt fram enligt denna moral.

Ärligt talat så hoppas jag att flertalet äktenskap och förhållande spricker ikväll. Att få se en otrogen partner på tv, som i vardagen bedyrar sin kärlek, måste vara förnedring av sällan skådat mått. Att vara otrogen är inte bara ett svek utan egoism i högsta form. Att vara otrogen och inte berätta detta innebär att Du undanhåller din partner samma rättigheter som du själv tar dig. Men tro nu inte att det alltid blir bättre om du talar om det när du kommer hem. De flesta tolererar det inte alls.

Intressant är vidare att alla de insändare som finns i artikeln på Aftonbladet innehåller oroliga tjejer. Är det så? Kvinnorna är de som står för de flesta fall av otrohet på en finlandskryssning? Vore intressant att göra en undersökning. Kvinnorna trampar snett på kryssningen och herrarna på tjänsteresan eller konferensen. Ja, faktiskt troligt.

Läs artikeln (även bildkälla) på Aftonbladet.se

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

Hon kväver mig

Jag behöver hjälp!
Nu!
Omedelbart innan både jag och vår hamster faller ner döda av ångerna. Hur skall jag få min dotter att förstå att man använder parfym diskret och att det mer skall anas än vara fränt redan på 5 meters avstånd. Tre sprut på morgonen och nu ytterligare tre sprut innan hon gick till fritidsgården.

Vad hjälper? Hur hade hennes mamma gjort och sagt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Öppen konversation om skolans praxis

I skolan där min dotter går har man en funktion som kallas för "Gula brevet". Detta regleras av det som man kallar för skolans värdegrund. Om någon inte följer reglerna så sker följande:
 1. "Samtal med personal om vad som hänt samt vad du och skolan kan göra för att det inte ska upprepas.
 2. Kontakt tas med hemmet via t.ex. telefon, mail, Gula brevet.
 3. Föräldrar och elev kallas till skolan för samtal.
 4. För ytterligare åtgärder se Likabehandlingsplanen".
När det gäller barn och namngivna "straff" har jag min bestämda åsikt. All form av detta kan leda till att fel associationer planteras och kan i framtiden innebära problem för individen. Därför fyllde jag i den talong som medföljde (gjorde det förra terminen också men fick då inget svar) och berättade mina synpunkter. Efter någon vecka fick jag svar:

"Hej B!

Fick nyss ta del av svarstalongen från dig, som medföljde X-skolans likabehandlingsplan. När vi för några år sedan kände att det ibland borde finnas ett alternativ till att ringa eller mejla till vårdnadshavare, så kom idéen med "gula brevet" upp. Att det blev just gult beror på att man i fotboll får "gult kort" som varning och väldigt många av våra elever tycker om att spela fotboll samt har lätt att relatera till dess regler. Även i trafiken signalerar gul färg ofta att man bör vara observant. Elevråd, skolråd och personalens arbetslag fick tycka till om "brevet" innan det togs i bruk.

Bra med föräldrar som reagerar och har synpunkter, på så sätt måste vi tänka efter och förhoppningsvis bli bättre. Hoppas du är nöjd med svaret.
Återkom gärna.

Med vänlig hälsning XX
Trygghetsrådet, X-skolan"


Låter väl vettigt men jag ser ändå en del varningssignaler. Därför så kände jag att jag var "tvungen" att än en gång "lägga mig i" som engagerad förälder. Jag skickade ett mail idag:

"Hej X!

Tack för Ditt svar. Jag ser hur ni har tänkt och respekterar Era intentioner.

För mig är det dock inte lika självklart att jämföra ett gult kort i fotboll eller ett gult sken i trafiken, då dessa förknippas med "allmän regel" och inte är något som "drabbar just mig". Ett gult brev är inte bara ett personligt "straff" utan är även ett budskap till andra. Man skulle kunna jämföra det med klassiska "gå upp på ditt rum" när man gjort något fel. Man gör barnets rum till ett fängelse och i de fall som detta sker ofta kan det med tiden innebära problem och fel associationer.

Individen som är i riskzonen kan dock se ett gult kort i fotboll som något personligt och känner sig även här utpekad. Tyvärr är det inte något som alltid märks. Ibland reagerar individen kraftigt och då kan man ta tag i situationen men många gånger reagerar individen i det tysta och känslorna byggs upp. De flesta barn i den "normala" gruppen, de som gillar fotboll och förstår reglerna, har inga problem med detta då de förknippar ett gult kort med att det drabbar alla.

Ett barn som ser ett gult sken som något personligt kan uttrycka detta genom att t.ex. sparka på lyktstolpen. Däremot så kommer man ofta runt detta då de flesta går vid vilket ljus som helst (vuxna med tyvärr).

Hoppas att detta är några tankar som kan kännas intressanta även om det inte resulterar i någon ändring. Er erfarenhet är långt mycket mer än min :)

Med vänlig hälsning B"
Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

Kvällen igår, del 2, Gayskräck


Det blev inte riktigt som jag hade önskat mig igår. Jag ville ju att vi skulle gå till Blue Moon Bar efter uppvärmningen på O'Learys. När vi började prata om det så var resonemanget som vanligt:
- Följer alla med till Flurran sen?
Jag frågade om man inte kunde tänka sig Blue Moon Bar som faktiskt ligger mitt emot på andra sidan gatan?
- Öhh, sure,
svarade många.
- Blue Oyster Bar!
och relaterade till den kända gaybaren i filmen Polisskolan 1. Jag berättade att Fantastic Four skulle vara där men kände att jag jobbade i motvind. Man hade redan satt stämpeln på stället och en del trodde att det var för att Charlott Pirelli!? hade varit där när de öppnade. Är det så att schlagerdrottningar ( och kungar för den delen ) förknippas till 100 % med gaykulturen nu? Är det likadant med melodifestivalen?

Nåja, min undran är faktiskt om Blue Moon Bar ÄR lite av ett gaytillhåll? Tror jag noterade att Blue Moon Bar i Stockholm var representerat under Pride festivalen. Om så skulle vara fallet så tror jag kanske att man får problem i det långa loppet. Tror inte Uppsala är redo för detta (inte med den stora lokalen, hyran och det antal gäster som behövs). Men jag hoppas att jag har fel och att allt bara är ett missförstånd byggda på fördomar. Med missförstånd menar jag inte att det inte får vara en gaybar. Det får det visst. Men jag tror inte att de i så fall enbart vänder sig till gay utan till en bredare publik.

Samtidigt kan ett missförstånd innebära att heterosexuella drar en gräns och inte tror sig passa in. Den moderna människan vet dock att heterosexuella och homosexuella människan går oftast väldigt bra ihop. En liten känga till tjejerna dock som oftast tycker det är roligt att anspela på sin homosexualitet för att "reta" och förlöjliga upphetsade heterosexuella killar. Gaykillar däremot är dock oftast ett föredöme och otroligt sympatiska. Vem skulle inte älska att få en dag tillsammans med Fab5-gänget. Snacka om härliga typer.

En nyårsafton jag minns mycket väl, var för ett par år sedan och var tillsammans med flertalet gaykillar. Vi var kanske 15 personer varav 6-7 av gästerna var gay. Det var en alldeles fantastisk nyårsafton, om dock annorlunda. Den doftade klart glamour och det omfattade både maten, inredningen och samtalen. Det hela kryddades av att vi tillbringade natten i en lägenhet som ligger högst belägen i hela Stockholm och utsikten var fantastisk. Vi såg varenda fyrverkeri i hela Stockholm från ett stort panoramafönster och balkongen. En av gästerna fick ett samtal strax efter midnatt och när han la på så hälsade han från Bill Gates!!

Jodå, glamour var namnet. Vad som däremot var mindre lyckat var att en av gästerna fattade tycke för mig (hans partner var killen som fick samtal från Bill Gates) Jag hade blivit förvarnad av värdinnan som visste om hans tycke för mig. Men när jag och han hamnade ensamma på balkongen kändes inte situationen helt bekväm. Mycket beroende på att jag genom glasfönsterna kunde se hans partner men även för faktumet att det blir lite speciellt för en heterokille att hamna i en situation där det blir avvaktande, lite spännande tyst och där man försöker finna rätt ord att säga i en situation som det inte finns någon som helst rutin av därför att den andre är gay. Det hela löste sig dock "smärtfritt" men visst fick han en bamsekram innan vi skiljdes senare när partyt var över. Har inga problem med det. Lite tack skulle han ju ha. Inte varje dag man får höra att man är en vacker person och gör en underbar pannacotta! ;)


(Bildkälla: Pouet.net)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kvällen igår, del1, Fokusering

Kvällen igår var trevlig. Den blev visserligen alldeles för "blöt" för att kännas bra idag men det var en "god tur". Vi samlades på O'Learys och det var kul att se så många som hade valt att dela gemenskapen. På O'Learys äter man gott, tittar på tv (om man vill) eller så kan man välja att utöva sporterna själv i form av sällskapsspel och framför allt biljard. Själv blev jag lurad till en tvekamp där en öl stod på spel. Företagets storvuxne Gotlänning imponerade och döljde en perfekt teknik mycket väl. När han satt sista bollen i rätt hål (första försöket) lägger han kön på bordet, vänder sig om och går samtidigt som han högt och tydligt säger; -Jag dricker Mariestad! Sen går han och sätter sig. När jag senare på kvällen försöker luska ut hur han har blivit så duktig, envisas han med att försöka intala mig att allt handlar om "fokusering". Med rätt fokus vinner man allt och jag envisas tillbaka med att det även kräver talang och det är den jag försöker få reda på lite om. Lyckas tyvärr inte.
För att gå händelserna i förväg (i ett annat inlägg kommer jag att ta upp en tidigare händelse som ger upphov till reflektion) så drabbar vi samman ytterligare en gång, lite senare på natten vid nästa etablissemang. Han tar tag i mig och säger att vi skall gå till baren. Jag förstår då att han vill bjuda på något och följer givetvis med snällt. Jag hör inte vad han beställer men jag ser vad bartendern plockar fram. Mjölk! Jag ursäktar mig, harklar mig och stammar fram:
- Vänta nu lite här. Du beställer väl inte en mjölkdrink till en som är laktosintolerant?
( i ett mera stabilt tillstånd känner han till detta) Han vänder på huvudet och svarar;
- Det är bara inbillning!

- Nej! svarar jag och tankarna far runt. Skall jag rucka på min regel nu när han är snäll och bjuder. Nej, men det kan jag ju inte. Magen kommer att bli helt förstörd.
- Joe!, säger han på perfekt gotländska. Du bare inbille dig att du inte tål mjölk.
- Nej, det gör jag inte, replikerar jag. Jag har fått det medicinskt testat och har beviset på papper i form av labbrapport.
Han får sina tre "White Russians" och vi går från baren. Han är 2 meter lång och en stadig bit med rakad hjässa. När han står där med sina tre "White Russians" i famnen och försöker lösa problemet i sin hjärna, ser han ut som ett barn som krampaktigt kramar sin teddybjörn. Han tittar på mig och så levererar hans hjärna (eller hjärta) ett svar som dock förmedlas genom hans mun;
- Ok! Jag får ge mig på den här, säger han bestämt. Han går iväg, bra tankad med sina tre "White Russians" i famnen. Det var sista gången jag såg honom den kvällen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Di Leva slutsålt i Uppsala(Bildkälla: www.dileva.nu)

Lite ledsen blev jag när jag upptäckte att alla biljetter var slut till Tomas Di Leva i Uppsala. Såg ju fram emot det. Ny text till dig Tomas:

Varför skall alla biljetter vara slut
när det finns papper över från den gråtande skogen

varför fick alla andra finna lyckan
när den största söktes utav mig

och säg mig
- vem skall nu dela denna kärlek som aldrig fick se ljus

nu jag trampar runt i vatten där strömmen för mig ut
Varför
- varför fick jag inte komma till Dig?

Säg mig varför?

Titta in på Di Levas hemsida och ladda ner hans nya singel gratis.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Jävla snuskpervo!

Min besöksräknare är från Susnet och visar loggar på alla som hamnar här. IP adress, vad man sökt på och vilken sida man kommer från. En av loggarna såg ut så här:

http://www.google.se/search?hl=sv&q=runka%20ton%C3%A5ring%20gratis&start=10&sa=N

IP adressen som denna person kommer från är: 81.94.93.215. Säger mig egentligen inte mycke då "hosten" är dold. Spelar egentligen ingen roll heller. Om man följer länken kommer man till Google där man kan se vad personen sökt på: runka tonåring gratis

Tittar man längre ner på Googles sida så ser man hur en träff på min blogg kan se ut när Google gjort ett sammandrag.

 • "Sova skönt är gratis När min dotter blir tonåring och mer mogen så är jag säker på att hon och jag ... Varför skulle de låta dig runka till deras röst gratis när de tjänar en ... thebat.blogg.se/ - 34k - Cachad - Liknande sidor"

Denna länk har personen sett som intressant och följt och hamnat hos mig. Man kan ju undra hur Google fungerar i det här fallet. Sökmotorn har gjort ett sammandrag på hela bloggen eller i alla fall två inlägg, nämligen Det här inlägget och det här

I vilket fall som helst; JÄVLA TYP!

(Bildkälla: Här)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kvällens dödssynd

Ikväll har jag haft en kväll där enda sällskapet har varit tv:n och kylskåpet. (tog lite hjälp av frysen) Kan ni gissa vilken dödssynd jag fallit för ikväll?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

TheBat ger spartips

Nu skall ni få ett litet spartips som är uppfunnet av mig själv. (finns dock säkert andra som utnyttjar metoden). När ni köper påsar som ligger i frysen och där allt inte används på en gång så köper man ju oftast en klämma för att försluta den med. Dessa brukar vara ganska bökiga att få på då påsen brukar bli för tjock för att klämman skall gå runt.

Så vad ni gör är, att ni klipper som bild 1, en lång remsa men som sitter fast i ena änden. Därefter snurrar ni påsen så att den försluts och så drar ni remsan runt och gör en ögla (bild 2). Men dra inte åt mer än att det sitter för den går lätt av.

Voila!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kvinnlig metodik världsbäst


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kan själv!


Det har gått hål på mina favoritjeans och det måste fixas. Hittade en gammal symaskin i garderoben men det fanns inga nålar så det har legat på is ett tag. Men nu har jag äntligen införskaffat mig verktyg och allt som återstår är att skaffa mig lite mod, lite ensamhet (aldrig min dotter får bevittna detta innan jag har kunskapen om att jag fixar det).

Men hur svårt kan det vara? Ett hål, en lapp och lite tråd. Det problem som jag omedelbart ser är ju förstås att tråden skall på maskinen. Sen så finns hålet på knäet och då skall ju byxan träs på maskinen och minns jag inte helt fel så är det väldigt lätt att sy fast framstycket med bakstycket (oj, vilka svängiga ord jag kan). Undrar om jag skall sy på lappen innanför eller utanpå? Kanske bättre att köpa textillim och bara limma på lappen? (förresten, vet ni vad invandrarna kallas i norrland? Fusk-lapp!! Moahahaa...)

Jag känner på mig att ni är väldigt nyfikna på hur detta skall sluta och kanske får ni reda på det. Men bara kanske :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Du gör mig glad

Ibland (oftast) är det slumpen som gör att man blir upplyst. Just nu fick jag reda på att en annan bloggare länkar till mig från sin blogg och att jag är den enda som för tillfället finns länkad hos henne. För många är detta kanske inte så världsligt eller betydande men för mig är det just en sån sak som kan förgylla min dag. Läste hennes blogg och det visade sig att den var sjukt rolig att läsa.

Nu kommer ni säkert att be om länken men för tillfället vill jag inte bara lämna ut henne. När hon själv insett att jag menar henne så kanske hon ger mig tillåtelsen :)


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Nu är målen många

Satt idag och tänkte lite framåt. Insåg då att det kommer en period när man får lite att fördriva tiden med. Att komma ut bland folk och rörelse ser jag faktiskt fram emot just nu.

 • Fredag 26/9: Än så länge inte fastställt men barnfri.
 • Lördag 27/9: Utgång med personalen på butiken där jag jobbar. Vi startar på O´Learys
 • Fredag 3/10: Barnfri. Undrar om det blir Sthlm? Har hört talas om en bloggträff men är det något för mig?
 • Torsdag 9/10: Jag och dottern åker till Globen för att titta på "High School Musical on Ice".
 • Lördag 11/10: Åbokryssning
 • Lördag 18/10: Tura i Helsingborg med klasskamrater (fundera faktiskt på att medverka men troligtvis inte)
Förutom detta så skall det i dagarna inhandlas en ny soffa och lite andra möbler till vardagsrummet. Funderar på att måla om samtidigt. Det här blir kul i höstmörkret. Vad behöver man mer då? Jo, som vanligt så skall jag tjuvstarta med glögg och pepparkakor.
Det är för jäkla smarrigt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Jag har blivit morfa...jag menar morfad

MyHeritage: Celebrity Morph - Yad Vashem research - Free family tree

 Läs även andra bloggares åsikter om , ,


24 September och det snöar ute!!

Somnade på soffan och vaknade upp för en stund sen. Fick världens chock. Det snöar ju för tusan ute. Kastade mig upp ur soffan för att titta ut. Såg ingenting. Det är ju kaos ute. Tryckte på fjärrkontrollen och ......... då slutade det snöa. Hmm, nog bäst att somna om.

I morgon, jag gör det i morgon

Det är märkligt. Vet inte under hur lång tid jag bestämt mig för att komma iväg och underhålla kroppen lite. Det är över ett och ett halvt år sen jag köpte kort på Studenthälsan. Via autogiro skulle de dra 225 kr i månaden. Det var ungefär i april 2007. Men jag började aldrig. Fick dock för mig att gå dit i juni eller juli 2007 men då hade de semesterstängt och jag svor. Oj, vad jag svor. Sen gick jag och fikade.

Jag noterade att de aldrig drog några pengar och förknippade detta med att jag aldrig gått dit och tänkte att så fort jag drar kortet börjar betalningen. Det hade ju varit smidigt. Då kanske man hade fått lite press på sig. Så det gick ett år och så gick jag dit i somras igen och träffade givetvis rätt när det var semestertider igen. Märkligt!

Jag har riktat in mig (starkt, va) på deras coreträning. Det skall tydligen vara bra för rygg och mage. Partiet runt midjan som är så viktigt för hållningen. Det är ju oftast i korsryggen det värker. De har Puls Core, Core, Power Step Core och Step Core. Jag har fått för mig att det är olika blandningar där puls står för konditionsträning, power är kraftfullare och step är när man trampar upp och ner på en platta. Core är själva träningen för mage och rygg.

Ett litet minus till Studenthälsan i Uppsala är att jag skickade ett mejl för nån månad sen för att höra om mitt kort gällde fortfarande. Har inte fått något svar. Men man får väl svar om man går dit. Undrar om det fortfarande är semesterstängt??

Nu är det ju så att jag inte går helt overksam. Det är kanske det som är felet. Hemma finns en chins-stång uppsatt mellan kök och vardagsrum, en trampcykel och en träningsmatta. Men det blir mest en massa duttande.

Vad man saknar är en träningskompis. Någon som ringer på dörren och säger; Nu åker vi!

Så var finns Du?

Jag behöver Dig.

Min kropp behöver Dig!

(Bildkälla: Här )


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Sova skönt är gratis

Nyss hemkommen från födelsedagskalas hos min dotters mormor (som för övrigt presenterade sig som min svärmor när hon ringde till butiken där jag jobbar och beställde festmaten. Intressant fenomen då det var åtta år sen som hennes dotter och jag separerade :) Vi åt självklart gott och vad är enklare än att köpa presenter till en mormor. På önskelistan stod: äggskivare, kylskåpsmagnet och en ny orkidée. Slog på stort och köpte rubbet.

Som vanligt när vi besöker mormor så blir jag av med dottern och får åka ensam hem. Några utav gästerna var en grekisk familj som har en dotter i min dotters ålder och de brukar umgås. När vi ätit gott i ett par timmar och pratat en stund så bröt den grekiska familjen upp och bagav sig hemåt. En timme senare ringer de och frågar om min dotter vill följa med dem på restaurang! Fick känslan av att de inte gör annat än att äta.

Sitter och bläddrar i gårdagens Aftonbladet och ser en artikel om att sova bättre på billiga bäddar. Ibland blir man förvånad över vetenskapen och vad som tar oss framåt. Citat: "Ju dyrare säng - desto bättre sömn? Nej, säger forskarna. - Det finns inga vetenskapliga belägg för det, säger Torbjörn Åkerstedt, professor och sömnexpert" Det skulle till och med jag kunna tala om. Däremot vet jag att det finns de som sover bättre när de har sina pengar i madrassen än någon annanstans. Den bästa sömnen som jag haft i hela mitt liv var när jag låg i lumpen. Man kunde somna på två sekunder och oftast på underlag som inte kunde anses vara av det dyrare slaget. I övrigt ger dock artikeln en bra insikt i vad som kanske behövs för att du skall sova bättre. Läs den här

Några råd för att sova gott - gratis:

 • Sov svalt. Ha inte mer än 18 grader i rummet - och mörklägg ordentligt.
 • Motionera regelbundet. Du blir fysiskt trött och lugnande ämnen produceras i kroppen.
 • Lägg dig inte hungrig - men ät heller inte för sent på kvällen.
 • Skapa rutiner. Gå i säng och vakna på speciella tider.
 • Varva ned. Undvik saker som innebär mental eller fysisk stress precis innan du skall sova.
 • Ljus. Gå ut på dagen så håller du din biologiska klocka i gång.
 • Undvik koffein. Låt bli kaffe och te, som stimulerar hjärnans vakenhetscentrum.
Källa: Tidningen Filter (genom Aftonbladet, pappersupplaga, 19 september 2008, sid 12)
Mer om sömn hittar ni genom att följa länken till bildkällan: Health Encyclopedia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Går livet att köpa?Men Tomas. Kommer Du ihåg bilderna från Vietnam? Soldaten som sätter revolvern till en människas tinning och trycker av. Allt visas i tv. Eller under andra världskrigets koncentrationsläger. Om dessa människor, mannen med revolvern mot sin tinning eller den polska medborgaren som var på väg in i gaskammaren, om dessa människor vände sig om sa: Du får en miljon om jag får leva vidare och så sker. Har inte dessa köpt livet då?

I övrigt har Du så rätt i denna modebloggarens värld. Frågan är om merparten håller med?

Gillar Tomas Di Levas musik och i slutet av oktober kommer han till Uppsala. Tror jag skall göra honom sällskap. Vi är båda blommor i ett förgiftat universum.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Varningens ord om Sterlings "Low Fare"

Det var meningen att vi skulle flyga till London den 29/9 men av förekommen anledning så blir inte denna resa av. Men flygbiljetterna är köpta och betalade och jag la ut dem på Tradera för att i alla fall få tillbaka en del utav pengarna. Men för säkerhets skull så gick jag in på Sterlings hemsida och kollade upp deras regelverk:
 • "Low Fare
 • När du köper en Low Fare-biljett betalar du en avgift om du vill ändra datum eller tid för din resa, eller om du vill annullera den helt.
 • Regler för ändring av Low Fare-biljetter: * Ändring av datum, tid eller namn innebär en avgift på SEK 499:- per väg och passagerare. * Ändringar måste ske senast två timmar före planerad avgång. * Ändringar kan ske gratis upp till två timmar efter köp. * Vid ändring till en dyrare biljettkategori erläggs skillnaden mellan de två priserna plus ovannämnda avgift. * Det går inte att ändra till en billigare biljett. * Ändring till ett tidigare avgångsdatum måste ske senast två timmar innan den aktuella avgången.
 • Regler för annullering av Low Fare-biljetter: * Annullering av biljett kan ske mot erläggande av en avgift på SEK 499:- per väg och passagerare. Det överskjutande beloppet sätts in på ett kundkreditkonto som kan användas för att köpa Sterling-biljetter i framtiden. Beloppet finns på kontot i 12 månader, varefter det fryser inne. *
 • Avbeställning måste ske senast två timmar innan planerad avgång.

 • Generelt om Check-in: * När du kommer till flygplatsen ska du orientera dig med hjälp av informationstavlorna, där du kan se var du ska checka in. * Om du kommer till disken efter att den har stängt, riskerar du att inte komma med planet, och din resa kommer inte att återbetalas."  (Sterling Regler, 2008-09-19)

Nu är det ju så här att jag betalat 1700 SEK för två biljetter tur och retur. Att avboka dem kostar 499 SEK per person och resväg alltså 4x499= 1996 SEK. Avboka är uteslutet. Att byta namn på biljetterna kostar det samma, Jäklar! Kastar mig över Tradera och raderar annonsen. Höll på att bli tokigt där. Men ändra biljetten då, så att jag kan resa senare i vår. Nej, samma sak där. 1996 SEK måste läggas till och då är det ju billigare att köpa en ny LOW FARE (om man nu är säker dvs.)

Så vad finns att göra. Självklart finns möjligheten att resa. Bara hoppas att man inte kommer för sent till incheckningen. Då riskerar man ju att inte komma med planet och att inte återbetalas. Något som i situationen skulle vara det billigaste. Synd bara då, att två tomma stolar skall ut och flyga..

(Bildkälla: Flygresor.se)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Man är orolig för mig och min dotter

Jag skrev ett inlägg där jag tog upp att jag höll koll på min 12-åriga dotters mobiltelefon. Från nära håll kom ett inlägg där man utnämnde sig själv till "konventionspolis" och ansåg att man representerade en högre stående mening, med andra ord, man ansåg att mitt sätt var fel och annat sätt var rätt.

"Konventionspolisen" jämförde min koll av 12-åriga dotterns mobilverksamhet med att läsa en tonårings dagbok. En jämförelse som för mig enbart talar om trångsynthet och jakt på sympatiåsikter samt glädjen i att "moralisera" andras beteende. I sitt inlägg uttrycker man att man är orolig och ledsen för mig och min dotter och vidare att författaren undrar om han borde prata med mig (vilket kanske mer hade motsvarat den lojalitet som han inledningsvis i inlägget svär) Med andra ord: ytterligare bevis på att författaren anser att han besitter tankar som är "mer riktiga". Eller är det månne hämnd med i bilden?

Jag anser inte att man kan jämföra en dagbok med en mobiltelefon. En dagbok är högst personlig och skall inte läsas av någon annan om så inte önskas. Då kan man kanske anse att en mobiltelefon är lika hemlig. Visst är det så, när jag som förälder anser att barnet är moget för det och gör ingen hemlighet av det. Ingen utomstående kan nå ditt barn genom en dagbok eller andra privata anteckningar. Genom barnets mobiltelefon har hela världen tillgång och tro mig, åtskilliga utnyttjar detta, både kriminellt och i försäljningssyfte. Det finns ingen anledning att snoka i privata meddelande eller läsa dessa. Men att hålla koll på vilka som har möjlighet att kontakta ditt barn eller vice versa skall mer ses som omtanke i en modern värld än att störa eventuella barnkonventioner. Om fler hade koll så tror jag vi skulle slippa läsa om barn som försvunnit eller gått på andra nitar.

När min dotter blir tonåring och mer mogen så är jag säker på att hon och jag gjort ett bra jobb tillsammans och hon kan reda ut situationerna själv. Det är mitt mål! För övrigt har min dotter full insyn i min mobil. Hon lånar den ofta. Hemligheterna har jag på annat håll.

Läs gärna artikeln om kränkande av barnkonventionerna
Här kan ni läsa om den oroliga bloggaren

Ytterligare hjälp i frågan kan man få via medierådet som tagit fram riktlinjer i samråd med olika organisationer.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

Spettkaka på årets julbord


Man börjar tala om jul och det är väl fint. I år tänker jag dock att se till så att min ständiga önskan genomförs. Jag vill ha delikatessen Spettkaka på julbordet och skall i god tid se till att importera. Då blir det säkert en God Jul!

Tror jag har funnit en bra utgångspunkt och det återstår att se om de kan hjälpa till. Men vet ni vad spettkaka innebär? Titta gärna in på dessa små historielektioner:

Frick´s Bageri
Kristianstadsspettkakan
Åstorps Spettkaksbageri

(Efternotering 1: Fick inom en timme svar från Kristianstadsspettkakan: "Hej. Det går alldeles utmärkt. vi skickar med Schenker. Vi vill ha beställningen ca 10 dgr innan leverans. Ring oss gärna så hittar vi säkert en lösning för dig. mvh X" Det anser jag vara god service och att ta hand om sin business).

(Efternotering 2: Några timmar senare kom svar nr 2: "Tyvärr har vi inte den servicen, vi kan inte skicka spettkakor. Det är dels dyrt, frakten blir ofta mer än kakpriset, dels är det svårt att få den hel till köparen. Spettkaka är ganska så bräckliga. Mvh X" Kanske mer likt det svar jag hade förväntat men trots allt flinar åt nu när jag har svar nr. 1 i minnet ).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

MTV beteendevetare?

Kolla vem du passar med genom MTV

Som så många andra låter jag ibland MTV vara på i bakgrunden när jag gör något här hemma. Ibland tittar man till den och då har jag lagt märke till en tjänst som MTV tillhandahåller dagens ungdom. När de träffat sin, för stunden stora kärlek, så kan de sms:a in namnen på de båda kära och så får de framtidsutsikterna presenterade i tv-rutan. Så här kan det se ut:

 • Maja och Tommy: Glöm honom han är notoriskt otrogen!
 • Linus och Rebecka: Hon gör det bara för pengarna!
 • Sigge och Sara: Kör hårt Sigge! Hon älskar sex!
 • Sandra och Fraiser: Han är en tjuv och talar illa om folk!

Troligtvis kostar det en slant att få reda på denna "sanning" och MTV kan ju inte använda mer än namnen för sin bedömning. Men med vilken typ av moral erbjuder man denna tjänst? Vad anser man att man skall uppnå? Har någon satt sig ner och funderat till vilken kostnad man "grusar" ungdomars drömmar? Självklart inser många att det inte funkar och att allt bara är på skoj MEN (som käre Tony skulle säga) i dagens samhälle är det den lilla klicken som är viktig. Den stora gruppen klarar sig alltid och tar varandras intryck och normer och forsätter livet. Men den lilla klicken felbedömer och handlar därefter. Jag tycker att MTV skall ta bort den här tjänsten för den gynnar ingen (förutom deras plånbok).

"Heta Linjen"
På tal om intryck och att inte ge "slumpen" en chans. Idag gick jag igenom min dotters mobiltelefon. (Ja, hon är 12 år och hennes privatliv är inte fullt privat ännu. Jag håller koll och anser mig ha rätten till det som förälder i en knasig värld) Då ser jag att hon fått tag i numret till en avart av "Heta Linjen" 0200291291 och tillbringat gårdagskvällen med att ringa dit. Ett nummer som är gratis för tjejer. Vidare fanns andra nummer i Stockholmstrakten med samma innebörd.

Den här konversationen fann jag på nätet (Hamsterpaj, det är inte två som samtalar utan flera som skickar kommentarer):

 • - tjenare, någon här som vet vart man kan ringa och ha telesex gratis ? - om ni inte känner för att svara här kan ni skicka ett privat medelande =) tack i förväg!
 • - Ring till en tjej, det finnns många av sånna i telefonkatalogen. Fråga henne bara om hon vill ha telefonsex om hon undrar vad du vill.
 • - Gratis?... ingenstans om du inte vill ringa till killar, har väl för mig att tjejer ringer gratis på såna linjer ;D Eller varför inte skaffa en tjej och ringa till?
 • - Finns inget tråkigare än telefonsex med folk man knappt känner. Du vet att det oftast är kvinnor i 50 års åldern som sitter på de linjerna och utger sig för att vara blonda lisa, 24 år gammal? Jag är din brandman ;>
 • - Kollar du aldrig på Insider eller? Det är feta gamlingar som är de unga sexiga brudarna du talar med, när de onanerar lagar de mat eller tvättar händerna. I övrigt finns det ingen, såvida du inte hittar flickvän eller slampa, som telefonsexar gratis. Varför skulle de låta dig runka till deras röst gratis när de tjänar en tjuga i minuten på det annars? För all del kanske det för dig räcker med en minut, men det hör inte hit.
 • - ok..är bara så jävla kåt just nu
 • - Ta fram en telefonkatalog och leta efter något namn du tycker om, ring och fråga om hon/han vill ha telesex och hoppas på att denne person svarar ja!
 • - Ring random flicka med Comviq, förutsatt att du har Comviq kompis.
 • - Ring din farmor.
 • - Till killarna är det 0200291291, har jag uppskrivet ;D.

Så nu blir det kvartssamtal när hon kommer hem.

(Bildkälla: Logoblink.com)


Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

Samtalspartner sökes

Som ett led i förberedelserna för kommande bok söker jag härmed någon som är villig att dela med sig av sina kunskaper och insikter, dels om barn och ungdomar med Aspergers syndrom och vidare om en husmäklares vardag. De båda har inget med varandra att göra.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Dagens kloka ord
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

När inte kärleken räcker till...(Bildkälla: Karlstad universitet )


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Badets renande effekt
Känner Du ibland att du behöver en nytändning? Kanske finns känslan där att det är något gammalt som behöver "tvättas bort" eller att resterna stör framtiden. Man har ofrivilligt hamnat i en återvändsgränd och den enda vägen ut är att vända om, passera eventuella hinder och ta sig ut samma väg som man kom in genom.

Det är kanske då som Du känner att det skulle vara skönt med ett bad. Man tappar upp vattnet och häller i diverse medel för att göra upplevelsen fullkomlig. Man kliver i och känner värmen, doften och den renande effekten sakta omge en. I badet blir tankarna klarare och gnistan tänds. Hoppets gnista som får sitt syre av nya syner, klarare insikt och en renad kropp. Sen kliver Du upp....

(Bildkälla: daleynews)


Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

Fy för....

...snåla gäster bordskamrater!
Vid senaste besöket i Helsingborg så "stod" jag ju för krognotan på 19 personer. Med det menar jag att alla betalat in i förskott och sen så betalade jag med kort på plats. Detta innebar ju att jag betalade notan, 6600:- exakt utan att lägga till något extra. (betalade notan i förväg så att det skule vara klart)

Men eftersom jag dels själv varit i restaurangbranschen och dels även såg den energi som vår kontaktperson på restaurangen la ner på vår kväll så meddelade jag henne vid betalningen att jag under kvällen skulle se till så att personalen skulle få lite utöver. Hon log och tackade. Så när middagen var över och kaffet serverades gjorde jag i ordning en påse och medföljande notering: Tipspåse. Personalen har inte fått något extra. VG lägg bidrag i påse. Sen gav jag påsen till personen sidan om, förklarade och satte mig sen för att studera.

Hon läste, la ner en peng och skickade sen påsen med lapp vidare till nästa, som tittade på lappen och la sen påsen och lappen på bordet för att därefter fortsätta prata med sina väninnor. Efter några minuter så var jag tvungen att ingripa och påpekade för henne att inte låta påsen fastna hos henne utan den skulle skickas vidare. Hon läste igen, slängde ner några småmynt och gav den till klasskamraten mitt emot som läste. Hon fnyste och sa högt att personalen hade ju redan fått betalt och skickade påsen till nästa. Då slutade jag att följa händelseförloppet eftersom jag visste att det skulle förstöra mitt humör och troligtvis få mig att tappa behärskningen. När påsen kom tillbaka efter 19 personer så räknade jag snabbt till 4 st 20kr sedlar och så mynt i motsvarande 20 kr = 100kr på en nota på 6600:- eller så att säga drygt 5 kr /pp. Fantastiskt!

Men, snäll som jag är ( i alla fall omtänksam) så hade jag lite pengar över (en person blev sjuk och kunde inte komma men ville inte ha sina pengar tillbaka, vilka jag dels använde till extra vin för de övriga) och jag tog resterande 150kr av dessa pengar och stoppade ner i påsen. Så nu fanns det i alla fall 250 kr i påsen. Kvällen fortsatte och vi hade ytterligare en timme innan vi skulle bryta bordet för att gå upp till nattklubben som öppnade 23.00. Vi beställde in lite dricka som alla sen skulle betala var för sig. Vi fick in notan och den skickades runt. Det blev problem redan i början så jag fortsatte att konversera med mina bordskamrater i stället. Till slut, efter nån halvtimme, kom så brickan med alla pengarna till mig och man sa att nu stämde det och var en hel del över oxå. Vad bra, tänkte jag och skulle lägga dit påsen med insamlade pengar. Den var tom?? Jag frågade var pengarna tagit vägen och man sa att man lagt ihop allt till ett.

Kände på mig att detta inte blev bra och började räkna pengarna. När jag kom till summan som överrensstämde med notan för all dricka så fanns det knappt 100-120Kr utöver. Med andra ord, merparten av de 150 som jag lagt till tidigare var borta trots att alla ansåg att de betalat och gett mer än vad de skulle. Då tänker man inte längre fantastiskt utan: FY F-N!

Jag lämnade över brickan till servitören, skämdes inombords och vet precis vad de säger där ute i köket. De vet inte mina intentioner för deras skull men vad kunde jag göra? Skälla ut mina klasskamrater? Nej, tror inte det. Det är bara att inse. Individuella beteende har genomslagskraft inom gruppen om den inte är enad i grund.

(Bildkälla: DN)

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

Bilder från Helsingborg

Bilder från "Sundets Pärla" Helsingborg. Bild ett (1) är utsikt från Kärnan, ett 35 m högt medeltida torn (byggt ca: 1202-1205) som numera fungerar som sevärdhet och utkikstorn. Utsikten är över hamntorget och i bakgrunden en färja på väg till Helsingör som skymtar i bakgrunden. Bild två (2) är en staty över jungfru Maria utanför Mariakyrkan.Bild tre (3) är huvudgatan i Helsingborg (om det nu finns en sådan) och i mitten ser man Rådhuset. Bild fyra (4) är Kärnan.


Helsingborg, 1588 (Bildkälla: Wikipedia)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Back to the future

Om 30 minuter kliver jag på tåget hem till Uppsala igen. Tillbaks till verkligheten (eller är det så att den bistra verkligheten har träffat mig som en genuin örfil just här och nu?) Men det skall bli skönt att komma hem igen och se sina nära och kära.

Jag har tillbringat eftermiddagen med att ta en hel del bilder och det är inte helt otänkbart att "pärlorna" blir publicerade här under morgondagen. Kanske är ni nyfikna på denna sköna stad "Sundets pärla"

Jag ser inte fram mot första turen på min resa, Öresundståget mellan Helsingborg och Göteborg. Opersonligt, kallt och stelt är det minsta man kan döma ut det med. (skillnaden mellan 1:a klass och 2:a är att man får en tidning!?) Resan fortsätter dock i 1 klass på X2000 mellan Göteborg och Stockholm. Hemma i Uppsala igen 22.51.

Vad gör jag under resan då? Skriver tankar och stolpar för tilltänkt bok. Men jag är fortfarande ute på villovägar när det gäller grunderna. Kärleksroman, biografi eller mer åt thrillerhållet?

Vi hörs!


RSS 2.0