Dagens musikaliska åkturLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Talande "icke beteende"

När en person, som alltid svarat på mejl eller kommenterat det man skrivit tidigare genom mejl, inte längre svarar eller reflekterar på det man skrivit till denne,  via mejl, så vet man att man gjort denna person upprörd eller besviken. Ett så kallat talande "icke-beteende".

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Nixons fall i utbildningssyfte

Fick precis ett mail om en förhandsvisning av filmen "Frost/Nixon" exklusivt för oss studenter inom journalistik och media & kommunikation. Känns oerhört inspirerande.

"Måndag 2/2 2009, Filmhuset,

EXKLUSIV FÖRHANDSVISNING AV DEN PRISBELÖNTA FILMEN ”FROST/NIXON” - MED EFTERFÖLJANDE DISKUSSION OM FILMEN SAMT JOURNALISTISKT ARBETE

E.F.(redaktionschef SVT24 Direkt) inleder efter filmen en diskussion kring journalistiskt arbete och filmen som av United International Pictures beskrivs enligt:

 • "Sommaren 1977 lockade tv-intervjun mellan David Frost och Richard Nixon fler tittare än som någonsin tidigare sett ett nyhetsprogram. Mer än 45 miljoner hade bänkat sig framför tv-apparaterna för att få en glimt av sin f.d befälhavare och president. En man som tvingats lämna sitt ämbete efter grova anklagelser om maktmissbruk. Under fyra kvällar satt Nixon och utfrågaren Frost mitt emot varandra som två sparringpartners i en verbal boxningsmatch. Två män med allt att bevisa och med vetskapen om att endast en av dem kunde gå segrande ur kampen. Deras numera legendariska konfrontation kom att revolutionera intervjutekniken, förändra bilden av politiker och locka fram ett erkännande som inte bara skakade människor världen över, utan möjligen också Nixon själv. Nu överför den Oscarbelönade regissören RON HOWARD (”A Beautiful Mind”, ”Cinderella Man”, ”Apollo 13”), denna gastkramande duell till vita duken i en gripande dramatisering av hela händelseförloppet. Teater- och filmanusförfattaren PETER MORGAN (”The Queen”, ”The Last King of Scotland”) har skrivit manus. I rollen som Richard Nixon ser vi FRANK LANGELLA (”Good Night, Good Luck”) och David Frost spelas av MICHAEL SHEEN (”The Queen”).""
Nu får jag en anledning att åka till Stockholm även på måndag. Nämen, vad säger jag? Som om jag inte redan har en anledning :) Jag menar ju givetvis att jag får dubbel anledning, extra anledning, ytterligare anledning etc....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Nu får det vara nog!

Vet inte riktigt hur jag skall ta mig ur det här. Jag har gjort något åt dygnet och de senaste dagarna så har förmiddagarna gått till spillo. Igår när jag vaknade så tog jag bort alla sängkläder för att det skulle tvättas på kvällen. Senare på kvällen när jag och min dotter tittar på "Mamma Mia", klockan är 21.30 ca kommer jag på att jag missat tvättiden. Igen!! Eftersom jag bor i en bäddsoffa så känns allting fruktansvärt jobbigt när jag skall gå och lägga mig så det blir helt enkelt en filt och en kudde på soffan utan sängkläder men med kläder. Vaknade i morse (nåja, snarare halvdöd) och när dottern gått till skolan gick jag in och la mig i hennes säng. Tills för en timme sedan.

Inte nog med detta. De få träningsstunder jag hade tidigare har försvunnit helt. Tror jag gjorde fem sit-ups för nån dag sedan.

Med andra ord, det måste bli ordning på torpet och skärpning. Mat tre gånger om dagen, i säng senast 23.00 och så de små träningspassen. Det innebär att jag kommer upp med min dotter vid 07.00 och kan hålla henne sällskap och få mina egna studier gjorda. Nu ligger jag efter som bara den.

Men snart så blir det andra tider och andra rutiner och allt kommer att lösa sig till det fantastiska. Jag ser "ett ljus i tunneln" och det är något jag längtat efter så länge.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lyckat möte

De båda familjerna träffades och vi fann alla varandra snabbt. Vi åt god mat och stämningen vid middagsbordet var både god och underhållande. De båda vuxna hade dock vissa problem (men höll sig trots allt till etiken) med att hålla tillbaka sina redan etablerade känslor för varandra för att inte skapa förvirring eller höjda ögonbryn. Det skrattades och skämtades och i takt med att kvällen blev allt senare så övergick det hela till att bli riktigt familjärt.

Under resan hem igen, för mig och lilla B,  tornade dock andra moln upp och undertecknad kan inte påstå att han känner sig så där gott till mod just nu. Handlingar skapar ibland förvirring och när dessa upptäcks och inses så föranleder de genast en undran om vad de bidragit till. Hur stor är skadan och vad innebär de för framtiden? En insikt som just nu gör mig väldigt ledsen och orolig är någons besvikelse...

Tillägg: Molnen har skingrats och solstrålarna letar sig igenom igen. Dock kanske inte för alla inblandade :(

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bilder från resan


Bloggställe i foajén. (10 E = 30 min)

Utsikt från balkong

Utsikt från balkong

Arrangerad utflykt. "Det okända Gran Canaria)

Bild under hemresa

Bild under hemresa

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

(1+1)och(1+3)=2+4=6

I morgon blir det spännande. De två familjerna skall för första gången mötas med alla inblandade.

Man brukar säga inom kommunikationsvetenskapen att de första fyra minuterna är avgörande för all framtid. Så det gäller att hålla både extremiteter och tunga rätt i mun.

Som vuxen har man fördelen att man kan styra sitt beteende utifrån önskat resultat men riskerar även då att kliva över gränsen för det konstlade (patetiska) och hamna i ett mönster som inte är vant. Risken för platt fall föreligger här större och samtidigt en underskattning av de yngres förmåga att genomskåda. Huvudsaken är att inte "klampa" in och tro att man vinner slaget med en fyndig historia. Bättre att köpa 5kg godis och ta med senaste playstation spelet *ler*

Det känns som sagt spännande och famför allt skall det bli skönt att jämna ut oddsen i genusproblematiken från 1-2 till 3-3. Det är dags att få ordning vid middagsbordet och ge tillbaka för allt snack om gamla krukor och fattiga människor.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Vi drack av samma dryck

Ikväll kommer Hon hem. Min lycka, min gnista, min själsfrände.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Följ min blogg med bloglovin

"Charterhjältar"

Kanal 5:s nya realityserie startar den 16 februari (enl. Dagens Media) och sänds på måndagar mell- an 20.00-21.00 och sänds i 6 avsnitt. Enligt rykten så är undertecknad med familj med i det fjärde avsnittet. Men man skall aldrig vara för säker så det gäller att vara med från början. Humor utlovas! (ofrånkomligt med Bobbo Krull bakom och intet ont anande framför)

Jag har nu även fått det bekräftat från produktionsbolaget att startdatum är måndagen den 16:e februari, 20.00. Se även första bilderna via länk.


Lilla B väckte mig i planet hem och pekade; - Pappa, titta ut! Fantastiskt och jag kastade mig över kameran. Bergstopparna är Alperna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ibland går det fort men aldrig FÖR fort!

Det har gått 23 dagar på det nya året och det, plus en kväll, är tiden som jag och min "livsgnista" umgåtts. Ibland stannar vi båda upp och reflekterar. Reflekterar över hur snabbt känslorna tagit tag i oss och lett oss in på stigar som vi båda trodde var glömda och gömda för evigt. Men vi reflekterar även över hur otroligt skönt och befriande allting känns. Vi umgås och vi ser på varandra som om vi aldrig gjort annat, eller önskar göra annat för den delen, och vi diskuterar framtiden som om vi inte vill missa en sekund av den.

Ingen skall få ta denna känsla ifrån oss. Ingen skall få använda sina destruktiva, avundsjuka och domedagsprofetior till att ens knipsa bort ett hörn av vår idylliska bubbla. Bubblan är tillräckligt stor för att både innehålla den lycka vi känner men även alla de sociala och mindre goda sidor som existerar. Kärleken känns dock så stor i grund och botten och tillsammans med en stor portion respekt för varandra och varandras liv så tror vi på oss själva. Detta redan efter 24 dagar! Ni må kalla oss galna eller verklighetsfrånvarande, vi kallar oss för ett kärlekspar och det känns så himla skönt.

Det går inte en sekund när vi inte längtar efter varandra och när vi väl ses får vi inte nog av att vara varandra nära. Om inte fysiskt så mentalt. Den stora styrkan i vår kärlek är att vi båda är så närvarande i det förhållande som vi delar, vi känner kärleken oavsett avstånd.

Våra liv möts i en knutpunkt men vägen dit har för oss båda sett ut i stort sett på samma sätt. Vi delar i stort alla intressen och vi har gjort och upplevt nästan identiska saker. Bara två saker skiljer oss åt och det är ett barns sinne och ett vuxet lugn. Något som tillsammans med vår glädje för varandra och åtrån bildar kemin för den perfekta kärleken.

Snart får ni bevittna vår perfekta kärlek via tv-rutan (om nu inte TV väljer att göra oss orättvisa). Allt ifrån Skåne till Sundsvall! ("hej, lilla mamma!")

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

"You make me feel brand new"
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Hemma igen!

Så var man tillbaka hemma i smällkalla vintern och den "gråa vardagen". Men full av minnen och fylld av erfarenheter som kommer att följa oss livet ut. Det var inte lätt att lämna vännen (motspelerskan) där nere. Den kontakt vi fått under "semesterns" sista fyra dagar, alla tre, är obeskrivlig och vi talar om djupt rotade känslor. Det känns konstigt att inte ha badat alls när man varit utomlands. Lilla B badade en gång. Någon solbränna är det inte heller tal om. Men vad spelar det för roll med alla andra upplevelser.

Nu kan jag även tala om för eventuellt förvirrade hjärnor att min motspelerska, min vän under de sista dagarna nere på Gran Canaria, ÄR samma tjej som jag träffat här hemma. För er som trott att jag sprider mitt hjärta lite här och där så glöm det! Mitt hjärta tillhör helt och hållet bara en människa och lär göra så för lång tid fram över ( förhoppningsvis för evigt) Men jag har varit lite svävande med informationen för att jag tycker att det var roligt och spännande. Vi reste ner ensamma jag och lilla B och så blev vi tre under veckan. Nu fick hon dock stanna lite längre på grund av platsbrist hem och då är det bara att sätta sig och invänta. *Trum trum trum.....*

Vi kommer även att hamna på kanal 5:s hemsida, inför vårt avsnitt, eftersom de intervjuade oss där nere. I tisdags åkte vi alla tre på arrangerad utflykt (filmades) och vi fick se det "okända Gran Canaria". Krukmakare (krukor är ett glatt tema för oss), vinmakare, grottmänniskor och krögare bjuds vi på. En sagolik tur på serpentinvägar med branta avgrunder som utsikt.

Skall ni besöka Gran Canaria (utan barn under 13 år) kan jag rekommendera Sunprime Riviera Beach & Spa, Playa del Cura. Fantastiskt hotell som med sin atmosfär och inredning triggar igång även personer med kyskhetslöfte. Men som sagt, barn under 13 år är ej välkomna. (Tillägg: ser att en del sökt på Playa del Cura och kan väl tillägga att hotellet har allt för en romantisk tillvaro och för sol och bad + spa och allt detta med råge. Men runt omkring finns ingenting. Det blir till att bege sig därifrån antingen till Mogan lite längre bort eller Puerto Rico som ligger precis innan. Lätt nått med taxi och går på ca 40 kr. Receptionen ordnar taxin snabbt och enkelt).


(foto: Erik Josjö, Åke Eson Lindman)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Nu är livet gott!

Solen lyser, fåglarna kvittrar och vi är i det närmaste "stjärnor". Igår låg vi tillsammans med vår vän vid poolen och solade hela dagen. Vi åt en glädjens lunch tillsammans och på kvällen filmades vår middag tillsammans vilken blev väldigt lyckad. Lilla B och vår vän har funnit varandra till 100 % även om det ibland känns att de är stöpta i samma form. Tjejhumor som killar aldrig kommer i närheten av att fatta utan enbart får le rart åt och finna motdrag mot. Vår romantiska middag övergick i glädjeyra och en familj full av lycka vilket blev glatt mottaget. Vi mår ALLA så bra!

Nu skall vi alla tre åka till Playa Ingles och shoppa. Nåja, ni vet ju hur det är.....två tjejer och en kille.

Puss i lussen!

Kärlek på film

I morgon tar tillvaron här nere en vändning. Det är tal om kärlek och skådespelartalangerna sätts på stora prov, inte bara hos mig och Lilla B utan även hos min motspelerska. Det känns dock väldigt inspirerande och framför allt väldigt äkta ;)
Vi har det bra här ner även om det inte riktigt är i närheten av semester. Men det visste vi. Vi får mycket beröm för våra insatser och speciellt en scen igår kväll blev över allas förväntningar. Det var då jag fick erkänna att jag faktiskt både stått på scen och framför kameran tidigare.

Nu skall jag gå och spöa lilla B i air tennis igen. Sen är det sängdax så morgondagen kommer fortare :)


Solen lyser...med sin frånvaro

Nu är vi på plats i "solen". Man kan inte skryta med vädret tyvärr men det blir förhoppningsvis bättre. Lägenheten är jättefin och vi har bästa utsikten över Atlanten och hela poolområdet. Tyvärr stör förkylning mig och hosta "lilla B" så om en timme skall vi åka till doktorn så de får titta på hennes hals innan det blir för mycket badande. När det gäller umgänge är det tyvärr si och så med det. Barnfamiljer och äldre är inte så "attraktivt" men jag och "lilla B" försöker få ut vårat. Personalen är jättetrevliga och allt arrangemang runt omkring flyter på, filmstjärnor som vi är.

Nu skall jag få i mig en varm espresso innan vi åker.

Puss!

Äntligen!

Nu skickade jag nyss iväg hemtentan i estetik till sina granskare. Då övergår vi till förberedelserna för resan enligt följande:

 • Lämna bok till biblioteket
 • Köpa linsvätska
 • Tvätta (19.00-22.00)
 • Göra checklista
 • Packa
 • Laga mat
 • Ringa min vän
 • Bli av med dotterns hamster
 • Beställa taxi till 04.00
 • Sova
Har jag glömt något?

Försök inte styra min blogg

Det här är min blogg. Jag skriver om mitt liv och vad som händer i mitt liv. Jag försöker så långt jag kan och vill hålla andra utanför men ibland blir det omöjligt att nudda vid andra inblandade. Jag nämner aldrig namn eller pekar ut folk av ondo. Men det är likväl MIN blogg, mina ord och mina tankar. Alltså skriver jag om det som händer i mitt liv och sådant som är relaterat till det. Innan jag gör ett inlägg så funderar jag på inlägget och värderar det noggrant hur det kan uppfattas. Hamnar inlägget på bloggen så har jag tagit ett beslut att det är i sin ordning och det omfattar att tar någon annan illa vid sig så är det enligt min mening inte mitt fel. Läser man min blogg så vet man att den handlar om mitt liv och det som sker i mitt liv. Vill man följa detta så får man även ta att det kan svida om man har eget intresse. Inget i min blogg hamnar där för att såra någon annan utan det är enbart läsaren som sårar sig själv genom att fortsätta läsa.

I framtiden kommer den här bloggen att innehålla mycket kärlek, min kärlek, så valet är ert!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Släpper två nyårskarameller (läs på egen risk)

I veckan har jag jobbat varje kväll och på dagarna skrivit hemtenta. Jag kommer bara hinna färdigt den ena, estetiken, och religionsfilosofi får jag ta när jag kommer hem. Nu har jag i alla fall fått tag i kursboken och den åker med på resan.

Resan ja, på onsdag är det dags. 04.30 åker vi ut till Arlanda för att bege oss ner till Gran Canaria under en vecka. Och det är inte vilken semester som helst utan, här kommer nyårskaramell 1; Vi kommer att medverka i ett tv-program på kanal 5 senare i vår.  Med andra ord så kommer ni då (mars tror jag) att kunna ta del av vår semester och galna upptåg på TV. - TheBat goes to Hollywood!! Nåja, Kanarieöarna i alla fall. Jag har fått tillstånd att blogga under tiden så titta in för förstahands information.

Trots mitt tajta schema på sistonde så hann jag i alla fall med lite nöje i fredags. Det ångrar jag inte för en sekund. Så kommer då nyårskaramell 2; I fredags träffade jag en person ( ja, det var en kvinna) som troligtvis ( läs förhopp- ningsvis) kommer att betyda en hel del i framtiden. En helt underbar kvinna och ju mer kvällen....natten....morgonen...förmiddagen...eftermiddagen gick så visade det sig att våra öden och liv i stort sett tagit liknande vägar och gett oss erfarenheter som gjorde att vi förstod varandra i det mesta. När det gäller kemi så tror jag världen runt omkring exploderade ;) MEN om det nu var så, skulle jag inte märkt det ändå.

I morgon går vi på bio. Längtar!(Bildkällor: SheKnows.com)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Tro, hopp och kärlekLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Stressad? Mycket möjligt

Gick till läkaren och han konstaterade inte på rak hand Bältros men något åt det hållet i alla fall. Virus var det troligtvis och jag fick en dunderkur på en vecka. Han trodde att det skulle försvinna under denna tid. Vi (jag) får hoppas det.

Bältros (ligger latent i kroppen hos alla som har haft vattkoppor) och är stressrelaterat (när det bryter ut) och det är mycket möjligt att jag omedvetet är full av det just nu. Måste ju hinna färdigt med mina två hemtentor inom en vecka och jag utsattes även nyligen för en "situation" som mycket möjligt kan innehålla nån form av stress. Vet fortfarande inte riktigt hur jag skall hantera den.

Jag har dock medvetet försökt att inte stressa upp mig för tentorna då de får bli färdiga när jag är redo för dem. Hemtentan i estetik tror jag mig dock ha färdigt i dagarna. Sen är det värre med den i religionsfilosofi där jag för tillfället inte har tillgång till kurslitteraturen utan får lita på att den blir tillgänglig innan avfärd.

Ytterligare stressfaktor kan vara att resan blev först inbokad fel. När vi fick biljetterna så stod det avresa den 9 januari (när det var sagt den 14:e) och det var ju lite jobbigt då jag ändrat alla arbetstider och att det även spelade in på mina tentor. När det sen rättades till så uppstod nästa problem; Vi var inbokade från Landvetter i stället för Arlanda. Nu är dock allt rätt.

Mer stress? Jo, det har ju kommit in en del mejl som jag borde svara på men tyvärr har jag inte tid att "engagera" mig i detta just nu. Det får ligga tills vidare. Kanske blir det då överspelat men den risken får jag ta. Ber om ursäkt!

När jag kom hem tog jag i all hast för stor dos av läkemedlet. Fick för mig att jag skulle ta 3 tabletter (á 800mg = 2400mg) och gjorde så. Det skulle vara 1 tablett (800mg) 5 ggr dagligen. Upptäckte dock mitt misstag och ringde. Krisen låg vid 5000 mg men jag skulle dricka massor av vatten.

Det är mycket möjligt att jag är lite stressad just nu....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Bältros eller nässelutslag

Antingen har jag fått det ena eller det andra. En liten grupp till vänster på magen och så några enstaka på ryggen. Kliar gör dom! Värdelöst är det i vilket fall som helst så här 10 dagar innan utlandsresa.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

RSS 2.0