TheBat...goes banana!

Är du drabbad av "banansyndromet"? Sätt dig ner och fundera länge och väl. Det är nämligen ett helt sjukt beteende men ack så vanligt.

Du är i livsmedelsaffären och hamnar på frukt och gröntavdelningen. Går fram till bananerna och så står du där. Tittar ut över havet av dessa gula härliga frukter och ser att de ligger i klasar. Det finns klasar om tre, klasar om fyra osv. Det finns oftast klasar som innehåller allt från två till fem sex bananer. Men du noterar inte detta utan i stället för att ta en klase om tre bananer så tar du upp en klase om fem och bryter av tre för att lägga tillbaka två.

Hmmm ... Senare på dagen så kan man notera (ja, inte du för du har gått hem och sitter där och smaskar bananer i godan ro)att kvar vid affärens banancommunity finns det en hög med singelbananer och klasar om två.

Med andra ord, människan till och med påverkar bananerna att drabbas av samhällets moderna individualisering. Bananer likväl som människor mår bäst i grupp. Utan gruppen blir de kvarglömda, ruttnar och är inte annat än "waste".

Kan tänka mig att du nästa gång, där vid banancommunityn, tänker innan du besinningslöst river av en eller två bananer helt instinktivt.


Bildkälla: Hawaii Fruit Net (högerklicka på bilden, öppna bilden och förstora så får du en fin översikt över bananvärlden)



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Bara jag

Vilken tur att vi är en stor familj på 6 personer så att vi tar hela klasen. :)

2008-08-19 @ 14:10:08
Postat av: TheBat

Duktig flicka :) Är du säker på att du inte letar upp en med åtta bananer och river av två? :)

2008-08-19 @ 14:21:55
Postat av: Bara jag

Japp, det är jag säker på för även åtta går åt i vår familj:)

2008-08-20 @ 10:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0