Varningens ord om Sterlings "Low Fare"

Det var meningen att vi skulle flyga till London den 29/9 men av förekommen anledning så blir inte denna resa av. Men flygbiljetterna är köpta och betalade och jag la ut dem på Tradera för att i alla fall få tillbaka en del utav pengarna. Men för säkerhets skull så gick jag in på Sterlings hemsida och kollade upp deras regelverk:
  • "Low Fare
  • När du köper en Low Fare-biljett betalar du en avgift om du vill ändra datum eller tid för din resa, eller om du vill annullera den helt.
  • Regler för ändring av Low Fare-biljetter: * Ändring av datum, tid eller namn innebär en avgift på SEK 499:- per väg och passagerare. * Ändringar måste ske senast två timmar före planerad avgång. * Ändringar kan ske gratis upp till två timmar efter köp. * Vid ändring till en dyrare biljettkategori erläggs skillnaden mellan de två priserna plus ovannämnda avgift. * Det går inte att ändra till en billigare biljett. * Ändring till ett tidigare avgångsdatum måste ske senast två timmar innan den aktuella avgången.
  • Regler för annullering av Low Fare-biljetter: * Annullering av biljett kan ske mot erläggande av en avgift på SEK 499:- per väg och passagerare. Det överskjutande beloppet sätts in på ett kundkreditkonto som kan användas för att köpa Sterling-biljetter i framtiden. Beloppet finns på kontot i 12 månader, varefter det fryser inne. *
  • Avbeställning måste ske senast två timmar innan planerad avgång.

  • Generelt om Check-in: * När du kommer till flygplatsen ska du orientera dig med hjälp av informationstavlorna, där du kan se var du ska checka in. * Om du kommer till disken efter att den har stängt, riskerar du att inte komma med planet, och din resa kommer inte att återbetalas."  (Sterling Regler, 2008-09-19)

Nu är det ju så här att jag betalat 1700 SEK för två biljetter tur och retur. Att avboka dem kostar 499 SEK per person och resväg alltså 4x499= 1996 SEK. Avboka är uteslutet. Att byta namn på biljetterna kostar det samma, Jäklar! Kastar mig över Tradera och raderar annonsen. Höll på att bli tokigt där. Men ändra biljetten då, så att jag kan resa senare i vår. Nej, samma sak där. 1996 SEK måste läggas till och då är det ju billigare att köpa en ny LOW FARE (om man nu är säker dvs.)

Så vad finns att göra. Självklart finns möjligheten att resa. Bara hoppas att man inte kommer för sent till incheckningen. Då riskerar man ju att inte komma med planet och att inte återbetalas. Något som i situationen skulle vara det billigaste. Synd bara då, att två tomma stolar skall ut och flyga..

(Bildkälla: Flygresor.se)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0