Har DU varit nära utan att veta om det?

Snart är det sommar och redan under vårens första dagar kommer de ut. Personerna som väntat under så lång tid på att få ta ut sina ögonstenar. Jag talar om mc-förarna. Alla är inte lika erfarna och uppmärksamheten brister vilket får omedelbara konsekvenser. Men det vore dumt att enbart lägga skulden på motorcyklisterna. Många gånger är det bilföraren som "inte har tid" att vänta och tror sig hinna över eller förbi. Samspelet som så innerligt behövs mellan mc-förare och bilister är något som enbart förstås av de som utnyttjar båda fordonen. Eventuellt även av de som av ren vana (instinktivt) kan tänka ett steg längre. MC-förare! Var rädda om ert liv och tänk både för dig själv och bilisterna i trafiken. Det tar på stoltheten men kan rädda DITT liv. Bilister! Anse inte att DU alltid har rätt och förstå att alla är inte lika erfarna i trafiken. Det kan rädda ett liv och många gånger ditt eget.

Så var det rubriken? I del två av filmen visas en situation som får mig att tänka på alla de situationer som vi eventuellt varit med om där vi inte vet hur nära vi var. Hur det kunde ha gått och hur livet skulle blivit (eller inte blivit) om det som var på väg att hända verkligen hade inträffat. Frågan i rubriken är omöjlig att svara på. Tur är det. Men visst skulle man vilja tala om för en del vad som var på väg att hända.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Singelpappan

Det är otäckt med MC olyckor. Var själv med om att se en krock MC/bil. Båda körde i hög fart och kolliderade framför näsan på mig. Det gick inte lika bra för den MC-föraren...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0